Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιρρήσεις στη συγχώνευση Ρ. Αθήναι-Κωτσόβολου

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των Ράδιο Αθήναι και Κωτσόβολου, ώστε να διακοπεί η διαδικασία συγχώνευσης τους, κατέθεσαν μέτοχοι (3,35%)της πρώτης, θεωρώντας ως μη δίκαιη τη σχέση ανταλλαγής (1 μετοχή Ράδιο Αθήναι προς 0,621 μετοχές της Κωτσόβολος). Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 25 Ιουνίου.

Αντιρρήσεις στη συγχώνευση Ρ. Αθήναι-Κωτσόβολου
Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Ράδιο Αθήναι και της μητρικής της Κωτσόβολος, ώστε να διακοπεί η διαδικασία συγχώνευσης των δύο εταιριών – με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη – κατέθεσαν μέτοχοι της Ράδιο Αθήναι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 3,35% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Αιτία για την κατάθεση της παραπάνω αίτησης είναι ότι δεν θεωρούν δίκαιη τη σχέση ανταλλαγής μεταξύ των δύο εταιριών. Υπενθυμίζεται, ότι βάσει της ορισθείσας σχέσης ανταλλαγής, για κάθε μετοχή της Ράδιο Αθήναι αντιστοιχούν 0,621 μετοχές της Κωτσόβολος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση προς το ΧΑΑ της Ράδιο Αθήναι, η εν λόγω αίτηση θα εκδικαστεί στις 25 Ιουνίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, οι μέτοχοι της Ράδιο Αθήναι αιτούνται να απαγορευθεί προσωρινά στη Ράδιο Αθήναι και τα αρμόδια όργανα αυτής (γ.σ. και Δ.Σ.) κάθε ενέργεια συνεχίσεως της διαδικασίας ή ολοκληρώσεως της συγχωνεύσεως με τη μητρική εταιρία Κωτσόβολος, έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης.

Να διαταχθεί προσωρινά η αναστολή συγκλήσεως οποιασδήποτε γ.σ σχετικά με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης και να ματαιωθεί προσωρινά η συζήτηση των θεμάτων της γ.σ της 29/6/2002που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με την έγκριση τη συγχώνευσης

Να απαγορευθεί προσωρινά η άσκηση των μετοχικών δικαιωμάτων της Κωτσόβολος, είτε στη γ.σ της 29/6/2002, είτε σε οποιαδήποτε μεταγενέστερη γ.σ, σχετικά με την ψήφιση των θεμάτων που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη συνέχιση ή την έγκριση της συγχώνευσης έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης.

Σημειώνεται, ότι και οι δύο εισηγμένες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, προτίθενται να παρασταθούν κατά τη συζήτηση της εν λόγω αίτησης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ώστε να την αποκρούσουν ως αόριστη και νομικά αβάσιμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v