Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ζητά η Vivendi για την ΕΥΔΑΠ

Συμμετοχή κατά 35% και option για 20% τουλάχιστον σε καθορισμένη τιμή με ταυτόχρονη ανάληψη του management, θα επιθυμούσε η Vivendi Environnement, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, ενώ δεν αποκλείει, ενδιάμεσα, τη σύναψη συνεργασίας.

Τι ζητά η Vivendi για την ΕΥΔΑΠ
Στρατηγική συμμετοχή κατά 35% και option για το υπόλοιπο 20% σε καθορισμένη τιμή με ταυτόχρονη ανάληψη του management, θα επιθυμούσε η Vivendi Environnement, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ.

Αυτό υποστηρίζουν κύκλοι προσκείμενοι στο διεθνή κολοσσό, οι οποίοι επιβεβαιώνουν και παλαιότερες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για ενδιαφέρον της Vinendi αναφορικά με την ΕΥΔΑΠ από κοινού με έλληνες εταίρους.

Η επιλογή αυτή, την οποία ακολουθούν σε όλες τις υπόλοιπες χώρες που έχουν αποκτήσει συμμετοχή σε εταιρίες κοινής ωφέλειας, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι στο Euro2day.gr, αποκλείει την απόκτηση ενός πακέτου μετοχών χωρίς την ταυτόχρονη ανάληψη του management.

”H απλή απόκτηση πακέτου μετοχών αφορά μόνον θεσμικούς επενδυτές και είναι έξω από το αντικείμενο μας”, υποστηρίζουν με νόημα.

Οι ίδιοι κύκλοι δεν αποκλείουν τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με την ΕΥΔΑΠ, όπως και δεν αποκλείουν την ανάμιξή του ομίλου στη διαχείριση απορριμάτων, όταν απελευθερωθεί η συγκεκριμένη αγορά.

Η ενέργεια (Dalkia), η διαχείριση υδάτινων πόρων (Vivendi Water) και απορριμάτων (Onyx) και οι υπηρεσίες στις δημόσιες μεταφορές (Connex) είναι οι τέσσερις βασικοί τομείς στους οποίους επεκτείνει τη δραστηριότητά της η Vivendi Environnement, η οποία συνιστά μετεξέλιξη της General Des Eaux και είναι θυγατρική της Vivendi Universal.

Οι ίδιοι κύκλοι, σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr, αποκλείουν την ανάμιξή τους στα ενεργειακά δρώμενα της Ελλάδας, και κατ’ επέκταση στη ΔΕΗ, καθώς θεωρούν ότι δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός των δραστηριοτήτων στην παραγωγή, τη μεταφορά και την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες στο νερό η Vivendi Environnement εξυπηρετεί 65 εκατ. άτομα σε Παρίσι, Βερολίνο, Πράγα, Βουδαπέστη, Ισπανία, Πορτογαλία, ενώ ετοιμάζεται να αποκτήσει το 100% της Southern Water στην Αγγλία.

Νίκος Χίος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v