Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρομέδα: Προς απορρόφηση της Ωρίων

Στην συγχώνευση με απορρόφηση της Alpha Trust Ωρίων θα προχωρήσει η Alpha Trust Ανδρομέδα, προς επίτευξη οικονομιών κλίμακος μέσα από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών. Οπως αναφέρθηκε στη γ.σ (20/6) της Ανδρομέδα, έως την 19η Ιουνίου είχαν αποκτηθεί 1,88% ίδιες μετοχές.

Ανδρομέδα: Προς απορρόφηση της Ωρίων
Στην συγχώνευση με απορρόφηση της Alpha Trust Ωρίων θα προχωρήσει η Alpha Trust Ανδρομέδα, όπως αποφασίστηκε στις γ.σ των δύο εταιριών, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 20/6.

Ως ημερομηνία για τον ισολογισμό μετασχηματισμού, ορίστηκε η 30/06/02.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου των δύο εταιριών, η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης σκοπιμότητας για τη δημιουργία εισηγμένων εταιριών μεγαλύτερου μεγέθους που αποκτούν ωφέλιμο μέγεθος για τους μετόχους τους, αφού γίνονται πιο ορατές και ελκυστικές στους επενδυτές και εκτιμάται ότι έτσι ευνοείται η αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής, και η μείωση του discount μεταξύ της εσωτερικής αξίας και της χρηματιστηριακής τιμής της.

Οι εκτιμήσεις αυτές καθώς και το γεγονός ότι με τη συγχώνευση επιτυγχάνονται άμεσα, οικονομίες κλίμακας μέσα από τη μείωση των συνολικών λειτουργικών δαπανών, ωφελούν τελικά και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μετόχων, όπως καταλήγει το δελτίο τύπου.

Το Δ.Σ. της Alpha Trust Ανδρομέδα , κατά τη διάρκεια της γ.σ, ενημέρωσε τους μετόχους σχετικά με την εν εξελίξει αγορά ιδίων μετοχών της εταιρίας. Ειδικότερα, μέχρι την 19 Ιουνίου είχαν αποκτηθεί 206.940 ίδιες μετοχές (ποσοστό 1,88%), με μέση τιμή κτήσης 2,20 ευρώ, έναντι ποσοστού 10% που έχει οριστεί από την έκτακτη γενική συνέλευση της 31/01/02.



Κατά τη γ.σ της εταιρίας ορίστηκε το νέο Δ.Σ., το οποίο ορίστηκε σε σώμα ως εξής:

Εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. ορίστηκαν οι Κωνσταντίνος Τζινιέρης (Πρόεδρος Δ.Σ.), Νικόλαος Κυριαζής (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.), Μιχαήλ Χατζηδάκης (Διευθύνων Σύμβουλος). Μη εκτελεστικά μέλη, ορίστηκαν οι Δημήτριος Κατσαμπέκης, Νικόλαος Καραγεωργίου και Ιωσήφ Παπαδογιάννης. Από αυτά δε, οι Δημήτριος Κατσαμπέκης και Νικόλαος Καραγεωργίου ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.

Τέλος, αποφασίστηκε η μεταφορά της έδρας της εταιρίας στο Δήμο Κηφισιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v