Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Ξεκινά η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής

Υπογράφηκε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Νίκο Στεφάνου η άδεια λειτουργίας του Σταθμού Ηλεκτροπαραγωγής Συνδυασμένου Κύκλου 390 MW της εταιρίας Ενεργειακή Θεσσαλονίκης στο βιομηχανικό συγκρότημα της Ελληνικά Πετρέλαια στον Εχέδωρο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μεγάλη ιδιωτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που θα αρχίσει να λειτουργεί από τις 24 Δεκεμβρίου.

ΕΛΠΕ: Ξεκινά η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής
Υπογράφηκε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Νίκο Στεφάνου η άδεια λειτουργίας του Σταθμού Ηλεκτροπαραγωγής Συνδυασμένου Κύκλου 390 MW της εταιρίας Ενεργειακή Θεσσαλονίκης στο βιομηχανικό συγκρότημα της Ελληνικά Πετρέλαια στον Εχέδωρο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μεγάλη ιδιωτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την απόφαση αυτή η μονάδα της Ενεργειακής Θεσσαλονίκης, θυγατρικής των ΕΛ.ΠΕ., που βρισκόταν σε επιτυχημένη δοκιμαστική λειτουργία το τελευταίο διάστημα, τίθεται πλέον σε κανονική λειτουργία από τις 24 Δεκεμβρίου 2005.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους 20 μήνες, ύστερα από συνεννόηση και συνεργασία των ΕΛ.ΠΕ. με το υπουργείο Ανάπτυξης, επιλύθηκαν μια σειρά από εκκρεμότητες και δρομολογήθηκε η υπογειοποιημένη σύνδεση της μονάδας με το ΚΥΤ Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της μονάδας συνδυασμένου κύκλου 390 MW της Ενεργειακής Θεσσαλονίκης ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Σαλαγκούδης έκαναν την ακόλουθη ανακοίνωση:

”Η έναρξη λειτουργίας της πρώτης μεγάλης ιδιωτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από αύριο αποτελεί μια ιστορική στιγμή. Μετά την ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η λειτουργία της μονάδας των ΕΛ.ΠΕ. όχι μόνο αυξάνει την εγκατεστημένη ισχύ και ενισχύει το σύστημα παραγωγής, αλλά ταυτόχρονα σηματοδοτεί το νέο τοπίο στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας”.

Και πρόσθεσαν: ”Με την προκήρυξη του διαγωνισμού των 900 MW για την κατασκευή νέων ιδιωτικών μονάδων στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής θα ολοκληρωθεί μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση με πολλαπλά οφέλη για την εθνική οικονομία. Δημιουργείται ένας νέος ελκυστικός χώρος για ιδιωτικές επενδύσεις, με ευεργετικές επιδράσεις στην αύξηση των επενδύσεων και της απασχόλησης, αλλά και την αύξηση των επιλογών των βιομηχανικών, εμπορικών και οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v