Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Εργο για την Κεντρική Τράπεζα Ρουμανίας

Πρώτη σε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια μηχανογραφικού συστήματος για την κεντρική τράπεζα της Ρουμανίας, National Bank of Romania, ανακηρύχθηκε η Profile με το σύστημα IMSplus, που έχει αναπτύξει. Η σχετική σύμβαση είναι ύψους 800.000 ευρώ.

Profile: Εργο για την Κεντρική Τράπεζα Ρουμανίας
Πρώτη σε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια μηχανογραφικού συστήματος για την κεντρική τράπεζα της Ρουμανίας, National Bank of Romania, ανακηρύχθηκε η Profile με το σύστημα IMSplus, που έχει αναπτύξει.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Profile, η σχετική σύμβαση, ύψους 800.000 ευρώ με το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας που έχει ήδη υπογραφεί, αφορά την πλήρη αυτοματοποίηση των εργασιών της τράπεζας για το front, middle και back office και καλύπτει τους τομείς της διαχείρισης διαθεσίμων και της διαχείρισης κινδύνου (risk monitoring).

Το IMSplus επελέγη μέσα από έναν κατάλογο διεθνώς αναγνωρισμένων λύσεων γνωστών ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιριών που είχαν όλες υποβάλλει τεχνική και οικονομική προσφορά για το ίδιο έργο.

Η λύση του IMSplus θεωρήθηκε ως η πλέον κατάλληλη τεχνολογικά για την κάλυψη των αναγκών της Τράπεζας, ενώ η εμπειρία της εταιρίας σε σημαντικά και απαιτητικά τραπεζικά έργα πληροφορικής κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική για την ασφαλή και ταχεία υλοποίηση του συστήματος.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά σύμβαση που υπογράφει η Profile για την εγκατάσταση του IMSplus σε τράπεζες του εξωτερικού, με την οποία αυξάνεται σε 1,6 εκατ. ευρώ το ύψος των συμβάσεων για το 2005. Έχουν προηγηθεί η ρωσική INTERROS, η Νιγηριανή United Bank for Africa και η NBG στο Λονδίνο.

Έτσι δικαιώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η προσδοκία της εταιρίας για καθιέρωση του IMSplus σε διεθνούς εμβέλειας προϊόν. Η πολύχρονη επένδυση αποδίδει τους αναμενόμενους καρπούς και θέτει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την περαιτέρω εδραίωσή του στην Διεθνή τραπεζική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v