Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Πειραιώς: Νέο πλαίσιο συνεργασίας με ING

Η ING Group και η Τράπεζα Πειραιώς [BOPr.AT] αποφάσισαν να εντείνουν τη στρατηγική συμμαχία τους δίνοντας έμφαση στον τομέα των τραπεζοασφαλειών (bancassurance).

Τρ. Πειραιώς: Νέο πλαίσιο συνεργασίας με ING
Η ING Group και η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισαν να εντείνουν τη στρατηγική συμμαχία τους δίνοντας έμφαση στον τομέα των τραπεζοασφαλειών (bancassurance), ανακοίνωσαν οι δύο όμιλοι.

Για το λόγο αυτό, όπως προσθέτουν, συμφώνησαν να υλοποιήσουν δράσεις με στόχο να ενισχυθούν οι πωλήσεις προϊόντων bancassurance και employee benefits που διαθέτει η κοινή τους εταιρεία στην Ελλάδα, ING Πειραιώς Ασφαλιστική Ζωής ΑΕ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος διατήρησης αμοιβαίας μετοχικής συμμετοχής, και επακόλουθη δέσμευση κεφαλαίων, δεδομένου ότι κατά την παρελθούσα τριετία η σχέση τους αναπτύχθηκε και ωρίμασε πλήρως.

Εκτιμάται ότι η ρευστοποίηση των αμοιβαίων μετοχικών συμμετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας των δύο Ομίλων, θα έχει ως επακόλουθο, εκτός από την αποδέσμευση κεφαλαίων, και την καταγραφή κεφαλαιακών κερδών για την Τράπεζα Πειραιώς μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2006.

Με βάση τις σημερινές χρηματιστηριακές τιμές μετοχής, εκτιμάται ότι τα κέρδη αυτά θα υπερβούν τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δύο εταίροι αποφάσισαν επίσης να μετεξελίξουν τη συνεργασία τους στον τομέα της διαχείρισης ενεργητικού (asset management) σε ένα σχήμα που θα εξασφαλίζει σημαντικά μεγαλύτερη ευελιξία για όλες τις πλευρές, σύμφωνα και με τις προτάσεις κοινής ομάδας ειδικών που συνέστησαν για το σκοπό αυτό.

Σήμερα, η συνεργασία των δύο πλευρών στον τομέα διαχείρισης ενεργητικού υλοποιείται μέσω της κοινής τους εταιρείας στην Ελλάδα, ING Πειραιώς ΑΕΔΑΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v