Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο σενάρια για το ποσοστό του ΤΤ στην Τρ. Αττικής

Την τύχη του πακέτου των μετοχών της Τράπεζας Αττικής που έχει στο χαρτοφυλάκιό του το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συζήτησαν πρόσφατα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΤ κ. Πάνο Τσουπίδη. Ενδιαφέρον από το ΤΣΑΥ για το πακέτο των μετοχών

Δύο σενάρια για το ποσοστό του ΤΤ στην Τρ. Αττικής
του Γιώργου Μαντέλα

Την τύχη του πακέτου των μετοχών της Τράπεζας Αττικής που έχει στο χαρτοφυλάκιό του το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συζήτησαν πρόσφατα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΤ κ. Πάνο Τσουπίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ενδεχόμενα που εξετάστηκαν ήταν δύο. Το πρώτο προέβλεπε τη ”σμίκρυνση” του πακέτου μέσω της μείωσης κεφαλαίου που θα κάνει το Ταμιευτήριο εν όψει της μετοχοποίησής του.

Το δεύτερο προέβλεπε τη διάθεση πακέτου σε ασφαλιστικό οργανισμό που θα εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον αφού πρώτα το εν λόγω ποσοστό περάσει στη ΔΕΚΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν στην υλοποίηση του δεύτερου σεναρίου, καθώς κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε και σε μια στρατηγική συμμαχία που θα μπορούσε να συνάψει στο μέλλον η Τράπεζα Αττικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπ’ αριθμόν ένα υποψήφιο Ταμείο για να αγοράσει το συγκεκριμένο πακέτο είναι το ΤΣΑΥ, το οποίο και εξέφρασε το πιο έντονο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί μέχρι σήμερα.

Με την επιλογή αυτή φέρεται να συμφωνεί και το ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο ως γνωστόν είναι σήμερα ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v