Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Προς αγορά 5 εκατ. ιδίων μετοχών

Την πρόθεσή της να προχωρήσει στην αγορά 5 εκατ. ιδίων μετοχών ή 1,6% του μετοχικού κεφαλαίου στο χρονικό διάστημα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 5ης Απριλίου 2006 ανακοίνωσε η EFG Eurobank. Η τιμή της αγοράς ορίστηκε στο εύρος των 5-27,09 ευρώ ανά μετοχή. Εξάλλου, κάμψη της αύξησης των στεγαστικών δανείων τo 2006 προέβλεψε ο κ. Ν. Νανόπουλος, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Eurobank: Προς αγορά 5 εκατ. ιδίων μετοχών
Την πρόθεσή της να προχωρήσει στην αγορά 5 εκατ. ιδίων μετοχών (ή 1,6% του μετοχικού κεφαλαίου) στο χρονικό διάστημα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 5 Απριλίου 2006 ανακοίνωσε η EFG Eurobank.

Η τιμή της αγοράς ορίστηκε στο εύρος των 5-27,09 ευρώ ανά μετοχή.

Η κίνηση της τράπεζας εντάσσεται στην απόφαση της τακτικής Γ.Σ. της 5ης Απριλίου 2005.

Εξάλλου, σύμφωνα με το πρωινό report της Εθνική ΑΧΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Ν. Νανόπουλος, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg προέβλεψε κάμψη στον ρυθμό αύξησης των στεγαστικών δανείων το 2006 (20%-25% έναντι 30% το 2005).

Ο ίδιος είπε ότι η επίπτωση της αύξησης των επιτοκίων στην κερδοφορία της τράπεζας θα είναι από ουδέτερη έως ελαφρά θετική, ενώ δεν περιμένει σημαντική διαφοροποίηση στους ρυθμούς των δανείων.

Ο ίδιος τόνισε πως η επέκταση στη ΝΑ Ευρώπη καθίσταται τώρα ελκυστικότερα από ό,τι στο παρελθόν, ενώ χαρακτήρισε τη ρουμανική CEC τον μοναδικό στόχο της Eurobank προς ώρας. Αναφορικά με τις ενδεχόμενες συγχωνεύσεις ελληνικών τραπεζών, ο κ. Νανόπουλος είπε πως το εγχείρημα ενέχει αρκετές δυσκολίες και δεν περιμένει να συμβεί σύντομα. Η Eurobank προς στιγμήν δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει καμιά άλλη ελληνική τράπεζα και ο κ. Νανόπουλος δεν θεωρεί ότι η ίδια η Eurobank αποτελεί στόχο εξαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v