Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Εγκαίνια Κέντρου Τεχνολογίας σε Παιανία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Δημοτικού Κέντρου Τεχνολογίας Παιανίας από τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας, κ. Σπύρο Παπαδόπουλο και το Νομάρχη Αν. Αττικής κ. Λεωνίδα Κουρή. Το Κέντρο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της INTRACOM.

Intracom: Εγκαίνια Κέντρου Τεχνολογίας σε Παιανία
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Δημοτικού Κέντρου Τεχνολογίας Παιανίας από τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας, κ. Σπύρο Παπαδόπουλο και το Νομάρχη Αν. Αττικής κ. Λεωνίδα Κουρή, σύμφωνα με ανακοίνωση της INTRACOM.

Το Κέντρο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της INTRACOM σε συνεργασία με το Δήμο Παιανίας, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος της εταιρίας για επενδύσεις σε δράσεις που ενισχύουν την τεχνολογική εκπαίδευση και την ανάπτυξη των κοινωνιών.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν πάνω 100 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, βουλευτές, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, αξιωματούχοι της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, υψηλόβαθμα στελέχη ιδιωτικών εταιριών και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και εκπρόσωποι μη-κερδοσκοπικών οργανισμών.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο εργαστήρι πληροφορικής, πλήρως εξοπλισμένο με υπολογιστές, λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας και πρόσβαση στο Internet, το οποίο στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνολογίας θα πραγματοποιούνται, δωρεάν για τους δημότες της Παιανίας, σεμινάρια σε βασικά προγράμματα πληροφορικής.

Εκτός από τη δημιουργία του Κέντρου και τον πλήρη εξοπλισμό του, η INTRACOM θα ενισχύσει τις δραστηριότητές του με επιστημονικές διαλέξεις, παρουσιάσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, ενώ το Athens Information Technology (ΑΙΤ) θα δώσει τη δυνατότητα υποτροφιών στους αριστούχους μαθητές της περιοχής.

Το ΑΙΤ είναι ένα σύγχρονο μη-κερδοσκοπικό κέντρο αριστείας στην έρευνα και την εκπαίδευση που ιδρύθηκε από την INTRACOM το 2001 και συνεργάζεται με το διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο των ΗΠΑ Carnegie Mellon και το πανεπιστήμιο του Harvard προσφέροντας σειρά προγραμμάτων μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στελεχών.

”Το όραμά μας είναι, με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, να συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο των κοινωνιών. Στη σημερινή εποχή, η τεχνολογία είναι κινητήριος δύναμη προόδου και εξέλιξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η γνώση και η εξοικείωση με τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας. Και εμείς, ως εταιρία υψηλής τεχνολογίας θέλουμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Ο στόχος μας είναι, ξεκινώντας από τις τοπικές κοινωνίες με τις οποίες η INTRACOM συνδέεται, όλο και περισσότεροι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στη γνώση και την τεχνολογία.

Προϋπόθεση που θεωρούμε απαραίτητη και αναγκαία στο σημερινό ψηφιακό μας κόσμο” δήλωσε ο κ. Γ. Δεληγιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM.

Στη δημιουργία του Δημοτικού Κέντρου Τεχνολογίας συνεισέφεραν με προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών το Athens Information Technology, οι εταιρίες Hellas on Line, Hewlett Packard, Logitech, Microsoft, Sofland και Symantec, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha και το περιοδικό PC Magazine είναι οι χορηγοί επικοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v