Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Διευκρινίσεις για stock options

Εντός του μηνός Δεκεμβρίου καλούνται οι δικαιούχοι πιστοποιητικών δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών της Lamda Development να ασκήσουν τα δικαιώματα που τους έχουν διατεθεί από την εταιρία

Lamda: Διευκρινίσεις για stock options
Εντός του μηνός Δεκεμβρίου καλούνται οι δικαιούχοι πιστοποιητικών δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών της Lamda Development να ασκήσουν τα δικαιώματα που τους έχουν διατεθεί από την εταιρία, στο πλαίσιο της εφαρμογής των εγκεκριμένων προγραμμάτων από τις τακτικές γενικές συνελεύσεις των ετών 2002 και 2003.

Η προσφορά αυτή απευθύνεται σε 49 δικαιούχους - μέλη Δ.Σ., στελέχη της Lamda Development και των συνδεδεμένων επιχειρήσεων - στους οποίους χορηγήθηκαν πιστοποιητικά προαίρεσης κατά τα έτη 2002 και 2003 και αφορούν συνολικά σε 303.600 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστη, οι οποίες δύναται να προκύψουν από την αναμενόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, που θα πραγματοποιηθεί μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2005, χωρίς τροποποίηση του καταστατικού της και χωρίς δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων κατά την έκδοση μετοχών.

Ο αριθμός των νέων μετοχών, που τελικά θα εκδοθούν θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των δικαιωμάτων που θα ασκηθούν από τους δικαιούχους, οι οποίοι θα καταβάλλουν το αντίστοιχο τίμημα σε μετρητά.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development σήμερα, προ της ανωτέρω αύξησης, ανέρχεται στο ποσό των 13.135.755 ευρώ, ολοσχερώς καταβεβλημένο, και διαιρείται σε 43.785.850 μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστη.

Στο πλαίσιο εφαρμογής των Προγραμμάτων Διάθεσης Δικαιωμάτων Προαίρεσης Αγοράς Μετοχών, που είχαν αποφασισθεί από τις τακτικές γενικές συνελεύσεις των ετών 2001 και 2002, έχουν ασκηθεί συνολικά δικαιώματα που αντιστοιχούν σε 297.100 νέες ήδη εκδοθείσες μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστη.

Με βάση τα Προγράμματα Διάθεσης Προαίρεσης Αγοράς Μετοχών η τιμή έκδοσης των νέων μετοχών έχει ως εξής:

* 1,80 ευρώ ανά μετοχή για 53.600 μετοχές (αφορά σε δικαιώματα προαίρεσης που χορηγήθηκαν το Δεκέμβριο του 2002).

* 2,00 ευρώ ανά μετοχή για 250.000 μετοχές (αφορά σε δικαιώματα προαίρεσης που χορηγήθηκαν το Απρίλιο του 2004).

Σε συνέχεια της άσκησης των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών από τους δικαιούχους και της εμπρόθεσμης καταβολής του ποσού της αύξησης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Lamda Development θα συνεδριάσει αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας άσκησης των εν λόγω δικαιωμάτων και θα προβεί με απόφασή του στην πιστοποίηση της καταβολής της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ανάλογα με τον αριθμό των δικαιωμάτων που ασκήθηκαν.

Ο αριθμός των νέων μετοχών, που τελικά θα εκδοθούν και θα ζητηθεί η εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών εξαρτάται από τον αριθμό των μετοχών για τις οποίες θα καταβληθεί το αντίστοιχο τίμημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v