Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Παρουσίαση στην ΕΘΕ

Ο διπλασιασμός των κερδών σε επίπεδο EBITDA στα 500-600 εκατομμύρια ευρώ το 2009 και η βελτίωση της απόδοσης στα απασχολούμενα κεφάλαια (ROACE) σε επίπεδα άνω του 10%, αποτελούν τους στόχους της διοίκησης των ΕΛΠΕ, σύμφωνα με σημερινή παρουσίαση στην ΕΘΕ.

ΕΛΠΕ: Παρουσίαση στην ΕΘΕ
Η Διοίκηση του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια παρουσίασε σήμερα, 15/12/2005, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών τη σημερινή θέση, τις προοπτικές και τους στρατηγικούς στόχους της εταιρίας.

Κατά την εισαγωγή της παρουσίασης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Ευθύμιος Χριστοδούλου έδωσε το συνολικό επιχειρηματικό στίγμα του Ομίλου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η ”Ελληνικά Πετρέλαια” διαμορφώνει πλέον το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο στα όρια του ”δυνατού και λελογισμένου” χωρίς να θέτει ”εν κινδύνω” τις βασικές σταθερές που διασφαλίζουν μια συνεχή κερδοφορία.

Στη συνέχεια ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Δρ. Πάνος Καβουλάκος ανέλυσε διεξοδικά τη στρατηγική του Ομίλου μέσα στο υπάρχον επιχειρησιακό περιβάλλον δραστηριοποίησης, δίνοντας έμφαση στους ενεργειακούς τομείς που εμπλέκεται η ”Ελληνικά Πετρέλαια”, στα κύρια οικονομικά στοιχεία (IFRS) και βεβαίως στις επενδυτικές ευκαιρίες.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση της ΕΛΠΕ αναφέρθηκε στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα που πηγάζουν από την ισχυρή της θέση όπως είναι η ηγετική της θέση στην αγορά πετρελαιοειδών και πετροχημικών στην Ελλάδα, η εξαιρετική θέση και γεωγραφική κατανομή των εγκαταστάσεών της, η τεχνολογική υπεροχή της στη διύλιση, οι καθετοποιημένες λειτουργίες στη διύλιση και τα χημικά, και βεβαίως η ισχυρή χρηματοοικονομική της θέση που διασφαλίζει τη χρηματοδότηση της ανάπτυξής της.

Ως βασικές προτεραιότητες που βοηθούν προς την κατεύθυνση υλοποίησης σημαντικών ευκαιριών ανάπτυξης είναι η συνεχής προσπάθεια για Αναδιοργάνωση και Βελτίωση της Απόδοσης, η Τεχνολογική Αναβάθμιση των Διυλιστηρίων, η Βελτίωση Απόδοσης του Δικτύου Λιανικής εμπορίας στην Ελλάδα μέσω της ΕΚΟ, η Βελτίωση της Απόδοσης των Διεθνών Δραστηριοτήτων, η Αύξηση Συμμετοχής στην Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων και τέλος η Συμμετοχή στην Παραγωγή και Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Συμπερασματικά, βασική φιλοδοξία της εταιρίας είναι η μετεξέλιξή της σε ανταγωνιστικό διεθνώς ενεργειακό όμιλο με ηγετική θέση στη Ν.Α Ευρώπη.

Αυτό, σύμφωνα με τη Διοίκηση και σαν συνέχεια των προτεραιοτήτων που αναφέρθηκαν, προϋποθέτει αφενός τη δημιουργία χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με αξία σημαντικά υψηλότερη από τη σημερινή και αφετέρου την ενίσχυση της θέσης της εταιρίας σε όλους τους τομείς των πετρελαιοειδών και της ενέργειας γενικότερα.

Έμφαση επίσης δίδεται στην προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες των πελατών, και πλήρης αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των παραγωγικών μονάδων.

Τέλος σαν επιθυμητό αποτέλεσμα των ανωτέρω προτεραιοτήτων και προϋποθέσεων είναι ο διπλασιασμός των κερδών σε επίπεδο EBITDA στα 500-600 εκατομμύρια ευρώ το 2009 (με υποθέσεις για περιθώρια διύλισης σε επίπεδα μέσου κύκλου κατ’ ελάχιστον) και ακόμη η βελτίωση της απόδοσης στα απασχολούμενα κεφάλαια (ROACE) σε επίπεδα άνω του 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v