Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ανέλαβε επισήμως ο Κ. Κυριακόπουλος

Τον κ. Κωνσταντίνο Α. Κυριακόπουλο εξέλεξε πρόεδρο του Δ.Σ. και μη εκτελεστικό μέλος, σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2005, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Ανέλαβε επισήμως ο Κ. Κυριακόπουλος
Τον κ. Κωνσταντίνο Α. Κυριακόπουλο εξέλεξε πρόεδρο του Δ.Σ. και μη εκτελεστικό μέλος, σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2005, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.

Ο κ. Κ. Κυριακόπουλος διετέλεσε επί 20 έτη, μέχρι 31-5-03, γενικός διευθυντής της Alpha Bank και μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 1995 μέχρι λήξεως της θητείας του στις 17-4-05.

Ανέλαβε ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής το 1982, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει σε υψηλόβαθμες θέσεις στην Εμπορική Τράπεζα.

Διετέλεσε πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος ή μέλος διοικητικών συμβουλίων θυγατρικών εταιριών του ομίλου της Alpha Bank.

Διετέλεσε επίσης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ενώσεως Ελληνικών Τραπεζών, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΙΑΣ (Διατραπεζικά Συστήματα), μέλος του διοικητικού συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΟΒΕ.

Μετά την εκλογή του προέδρου η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ είναι η εξής:

* Κυριακόπουλος Κωνσταντίνος, πρόεδρος

* Μανιατάκης Δημήτρης, δ/νων σύμβουλος

* Αθανασιά Παρασκευή, σύμβουλος

* Δαυίδ Χαράλαμπος, σύμβουλος



* Θεοδωρόπουλος Σπυρίδων, σύμβουλος

* Μαγείρου Ευάγγελος, σύμβουλος

* Μάνος Ιωάννης, σύμβουλος

* Μέργος Γεώργιος, σύμβουλος

* Παναγόπουλος Ιωάννης, σύμβουλος, εκπρόσωπος ΟΚΕ

* Λόφτσαλης Παναγιώτης, σύμβουλος, εκπρόσωπος εργαζομένων

* Πέτρου Αναστάσιος, σύμβουλος, εκπρόσωπος εργαζομένων

Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου λήγει στις 8-1-2007, εκτός από τη θητεία του διευθύνοντος συμβούλου, η οποία λήγει στις 27-2-2008, και των εκπροσώπων των εργαζομένων, των οποίων η θητεία λήγει στις 4-2-2007.

Το νέο πρόεδρο παρουσίασε στο Δ.Σ. ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Δημήτρης Μανιατάκης.

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Κ. Κυριακόπουλος δήλωσε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ.: ”Μετά από μια μακρόχρονη, δοκιμασμένη και αποτελεσματική διαδρομή στην τραπεζική αγορά αναλαμβάνω τα νέα μου καθήκοντα με τον ίδιο βαθμό ευθύνης και αποφασιστικότητας. Ολοι μαζί, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος, μέλη Δ.Σ., στελέχη και προσωπικό της εταιρίας θα εργαστούμε για την επίτευξη των στόχων. Κύριος σκοπός μας η διασφάλιση του κύρους της εταιρίας και η διαρκής ενίσχυση της αξίας της.

Με καλή οργάνωση, κεφαλαιακή επάρκεια και υψηλή ποιότητα ενεργητικού η ΔΕΗ θα αποτελεί αξιόπιστη λύση για τους μετόχους, το προσωπικό και τους πελάτες μας.

Με αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και νέο επιχειρησιακό σχέδιο θα επιδιώκουμε τη διαρκή προσαρμογή της εταιρίας στα νέα δεδομένα της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας,

Με ανταγωνιστική λειτουργία, εξωστρέφεια και ευελιξία θα επιτύχουμε τη διατήρηση της κυρίαρχης θέσης της ΔΕΗ στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και την ανάδειξή της σε ηγέτιδα δύναμη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Τέλος, θα ενισχύσουμε τον κοινωνικό της ρόλο.

Για μένα η θέση του προέδρου μιας τόσο σημαντικής δημόσιας επιχείρησης, ανώνυμης εταιρίας εισηγμένης στο χρηματιστήριο όπως η ΔΕΗ, αποτελεί πρόκληση στην οποία θα ανταποκριθώ με συνέπεια”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v