Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόκκαλης: Δικαίωμα Intracom για 10% στην Telsim

Μονομερές δικαίωμα συμμετοχής στην τουρκική Telsim, μέσω εξαγοράς ποσοστού έως 10%, διατηρεί η Intracom, κατόπιν συμφωνίας που έχει συνάψει με την Vodafone, η οποία πρόσφατα απέκτησε την τουρκική εταιρία, δήλωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης. Τι είπε για ρωσική Sistema, FORTHnet, Hellas Online και... διαγωνισμό Romtelecom.

Κόκκαλης: Δικαίωμα Intracom για 10% στην Telsim
του Σταμάτη Ζαχαρού

Μονομερές δικαίωμα συμμετοχής στην τουρκική Telsim, μέσω εξαγοράς ποσοστού έως 10% εντός του επόμενου τριμήνου, διατηρεί η Intracom, κατόπιν συμφωνίας που έχει συνάψει με την Vodafone, η οποία πρόσφατα απέκτησε την τουρκική εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

Αυτό, δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του ομίλου Intracom κ. Σωκράτης Κόκκαλης κατά τη γ.σ. της εταιρίας, ενώ πρόσθεσε πως ελπίζει ότι σύντομα αναμένεται να καταλήξουν σε μια μορφή συνεργασίας με τη ρωσική ”Sistema”.

Ο κ. Κόκκαλης ανέπτυξε συνολικά τη στρατηγική του ομίλου στο χώρο των τηλεπικοινωνιών επιβεβαίωσε μάλιστα τις συζητήσεις με το ρωσικό όμιλο Sistema, λέγοντας ότι ελπίζει να καταλήξουν σύντομα σε κάποιας μορφής συνεργασία.

Επιπλέον, ενημέρωσε το σώμα της γ.σ. ότι χθες ελήφθη η έγκριση από την ΕΕΤΤ για την απόκτηση της Hellas Online, ενώ ανέφερε ότι Intracom συζητά πλέον και με άλλες εταιρίες τόσο από την ελληνική όσο και από τη διεθνή αγορά τηλεπικοινωνιών για τη δημιουργία ενός ισχυρού σχήματος που θα δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο χώρο.

Αναφερόμενος στο θέμα της Forthnet είπε ότι η κατάσταση πλέον, όπως έχει διαμορφωθεί στο πολυμετοχικό σχήμα δεν ευνοεί την ανάπτυξη της εταιρίας και η χρηματιστηριακή της τιμή, δεν δικαιολογείται από την ανάπτυξη που ήδη έχει πετύχει.

Συνεχίζοντας ο κ. Κόκκαλης για το ίδιο θέμα είπε: ”αρχικά ενδιαφέρον μας ήταν να αναπτύξουμε την εταιρία, στη συνέχεια ενδιαφέρθηκε όμως κάποιος ξένος θεσμικός επενδυτής και όπως έχει διαμορφωθεί τώρα η κατάσταση δεν θεωρούμε ότι μπορεί να επιτευχθεί ανάπτυξη”.

Αναφορικά με την Sistema ο κ. Κόκκαλης δήλωσε ότι η Intralot θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό από κοινού με την ρωσική εταιρία για την ανάληψη του πρώτου πανρωσικού Lotto.

Τέλος, ορμώμενος από τον διαγωνισμό της Rom Telecom που κατοχυρώθηκε στις Ericsson και Alcatel και όχι στην Intracom και τη Siemens, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία στρατηγική ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων και βοήθειας προς αυτές για επέκταση στο εξωτερικό, ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι παρ’ όλα αυτά, αποτελεί πλέον μονόδρομο για την Intracom η ανάπτυξη εκτός συνόρων.

----- Επιβαιώνει τη συμφωνία η Vodafone

Τη συμφωνία όσον αφορά στην τουρκική Telsim επιβεβαίωσε επισήμως και η Vodafone, μέσω αρμοδίου εκπροσώπου. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης είχε και προ τριών περίπου ετών εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή σε τηλεπικοινωνιακή εταιρία της Τουρκίας, πάλι κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Σε ό,τι αφορά την Telsim η οποία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας πέρασε στη Vodafone Group η οποία κατέθεσε σε σχετικό διαγωνισμό τη μεγαλύτερη προσφορά, ύψους 4,55 δισ. δολαρίων.

Η Telsim διαθέτει 9,7 εκατομμύρια συνδρομητές, ελέγχει το 25% της εγχώριας αγοράς κινητής τηλεφωνίας και απασχολεί 2.000 άτομα.

-----Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση

Την απόσχιση του κλάδου IT Services, τη μεταβολή της δραστηριότητας της εταιρίας όπως και την τροποποίηση της επωνυμίας της ενέκρινε σήμερα η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Intracom.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η απόσχιση του κλάδου της Παροχής Υπηρεσιών Πληροφορικής (IT Services) και η εισφορά αυτού στη θυγατρική της Intracom ανώνυμη εταιρία ”Databank”.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η μεταβολή της δραστηριότητας της εταιρίας και η ενασχόληση της γενικότερα με:

(α) συμμετοχές σε ελληνικές ή αλλοδαπές εταιρίες και επιχειρήσεις οιαδήποτε μορφής που έχουν συσταθεί ή θα συσταθούν ανεξαρτήτως του εταιρικού σκοπού τους,

(β) επενδύσεις γενικώς με κάθε νόμιμο τρόπο και ιδιαίτερα με αγορές εταιριών ή χαρτοφυλακίων και με συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου άλλων εταιριών, αλλά και με

(γ) την παροχή συμβουλών και υπηρεσιών προς οιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο στους τομείς γενικής διοίκησης, πληροφορικής, χρηματοοικονομικής διαχείρισης, καθώς και σε φορολογικά και λογιστικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της εκπόνησης μελετών, συγκέντρωσης, επεξεργασίας, καταγραφής και διατήρησης στοιχείων και πληροφοριών πάσης φύσεως και η διάθεσή αυτών με κέρδος σε τρίτους.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την τροποποίηση της επωνυμίας της εταιρίας σε ”Intracom ΑΕ Συμμετοχών” και του διακριτικού της τίτλου σε ”Intracom Holdings”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v