Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: ”Ο ανταγωνισμός πιέζει τα επιτόκια”(upd)

Εξαιρετικά ικανοποιητικά χαρακτηρίζονται τα κέρδη του τραπεζικού συστήματος από την EFG Eurobank Ergasias. Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας, Νίκο Νανόπουλο, το γεγονός αυτό θα πρέπει να αποδοθεί μεταξύ άλλων και στο ότι εν όψει των ΔΛΠ τα περσινά αποτελέσματα είχαν παρουσιάσει τάση συγκράτησης.

Eurobank: ”Ο ανταγωνισμός πιέζει τα επιτόκια”(upd)
του Γιώργου Μαντέλα

Εξαιρετικά ικανοποιητικά χαρακτηρίζονται τα κέρδη του τραπεζικού συστήματος από την EFG Eurobank Ergasias.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας, Νίκο Νανόπουλο, το γεγονός αυτό θα πρέπει να αποδοθεί μεταξύ άλλων και στο ότι εν όψει της εφαρμογής των ΔΛΠ τα περσινά αποτελέσματα παρουσίασαν τάση συγκράτησης, ενώ εφέτος, όπως επισημάνθηκε ”τινάχτηκαν προς τα πάνω”.

Εκτιμάται, ωστόσο, πως η κερδοφορία των τραπεζών ”δεν θα τρέχει πάντοτε με τους ίδιους ρυθμούς”.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους ο κ. Νανόπουλος όπως και οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι της EFG Eurobank Νίκος Καραμούζης και Βύρων Μπαλλής, εκτίμησαν ότι ο σκληρός ανταγωνισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπεζικό σύστημα γενικότερα έχει σαν αποτέλεσμα τα επιτόκια και κυρίως τα σταθερά στη στεγαστική Πίστη να οδηγούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, μολονότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε πρόσφατα σε αύξηση (την πρώτη μετά από 30 μήνες).

Επίσης, διευκρινίστηκε ότι οι τράπεζες θα πρέπει για πολλούς λόγους να κρατούν σε υψηλό βαθμό την πιστοληπτική τους ικανότητα, προκειμένου να βρίσκουν φθηνό χρήμα ώστε να χρηματοδοτούν κατά αυτόν τον τρόπο τον ιδιωτικό δανεισμό.

Αναφορικά με το θέμα της Εμπορικής Τράπεζας η διοίκηση της Eurobank εκτιμά πως ”όλα δείχνουν ότι θα καταλήξει στην Credit Agricole”.

”Αυτό είναι καλό, εμείς δεν φοβόμαστε τον ανταγωνισμό” τονίζουν. Αν όμως αποχωρήσει η Credit Agricole ”θα δούμε τι θα κάνουμε. Εξαρτάται από τις προϋποθέσεις”, αναφέρουν οι ίδιοι.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο αντικατάστασης της Deutsche Bank με έναν άλλο εταίρο στο μετοχικό της κεφάλαιο, στην Τράπεζα του Ομίλου Λάτση πιστεύουν ότι ”δεν υπάρχει κανένας λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο”.

Τέλος, αναφορικά με το ωράριο, εκτιμούν ότι θα πρέπει η τραπεζική αγορά να οδηγηθεί σε ένα διευρυμένο ωράριο, ειδικά σε χώρους όπως τα αεροδρόμια, τα πολυκαταστήματα ή οι τουριστικές περιοχές το καλοκαίρι.

Στη Eurobank θεωρούν ότι οι σημερινές ανάγκες των πελατών τους δεν ικανοποιούνται, ενώ εκτιμούν ότι η αλλαγή στο ωράριο θα γίνει σίγουρα, λόγω και του γεγονότος ότι αλλάζει το ωράριο λειτουργίας του δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v