Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Επενδυτικό σχέδιο 200 εκ. ευρώ για Κυκλάδες

Επενδυτικό σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων προωθεί η ΔΕΗ. Την πλέον προηγμένη τεχνολογία σε αυτά τα έργα κατέχει διεθνώς η ΑΒΒ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απευθύνει πρόταση στη ΔΕΗ για σύσταση κοινής εταιρίας με σκοπό την από κοινού υλοποίηση του έργου.

ΔΕΗ: Επενδυτικό σχέδιο 200 εκ. ευρώ για Κυκλάδες
της Χρύσας Λιάγγου

Επενδυτικό σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων προωθεί η ΔΕΗ.

Το έργο προβλέπει τη διασύνδεση με υποβρύχιο καλώδιο, συνεχούς ρεύματος, μήκους 100 χλμ., του Λαυρίου με τη Σύρο και από εκεί με μικρότερης έκτασης υποβρύχια καλώδια τη διασύνδεση των νησιών Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Πάρος και Νάξος.

Το έργο στηρίζεται στην αξιοποίηση νέας τεχνολογίας μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος σε μεγάλες αποστάσεις και η ΔΕΗ, με βάση μελέτη, θα έχει ετήσιο όφελος της τάξης των 30 εκατ. ευρώ από την υποκατάσταση μαζούτ και ντίζελ που χρησιμοποιεί σήμερα για την ηλεκτροδότηση των νησιών.

Την πλέον προηγμένη τεχνολογία σε αυτά τα έργα κατέχει διεθνώς η ΑΒΒ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απευθύνει πρόταση στη ΔΕΗ για σύσταση κοινής εταιρίας με σκοπό την από κοινού υλοποίηση του έργου.

Σημειώνεται ότι το έργο θα πρέπει να εγκριθεί και από τον ΔΕΣΜΗΕ, ο οποίος έχει και την ευθύνη διεξαγωγής διαγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v