Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Διευκρινίσεις για το stock option plan

Διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών της στη διοίκηση και το προσωπικό της με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης (stock option plan) παρέχει η Intracom. Η προσφορά απευθύνεται σε 110 δικαιούχους και αφορά 1.046.600 νέες κ.ο. μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,11 ευρώ η κάθε μία.

Intracom: Διευκρινίσεις για το stock option plan
Διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών της στη διοίκηση και το προσωπικό της με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης (stock option plan) παρέχει η Intracom, με ανακοίνωσή της προς το ΧΑ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, η προσφορά απευθύνεται σε 110 δικαιούχους (μέλη ΔΣ, Γενικούς Διευθυντές, διευθυντικά στελέχη καθώς και λοιπούς εργαζόμενους) και αφορά 1.046.600 νέες κοινές ονομαστικές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές της εταιρίας, ονομαστικής αξίας 2,11 ευρώ η κάθε μία.

Η τιμή άσκησης κάθε δικαιώματος του φετινού προγράμματος ορίσθηκε σε 2,93 το καθένα.

---Η ανακοίνωση της Intracom

Η INTRACOM, στο πλαίσιο της ετήσιας εφαρμογής Προγράμματος διάθεσης μετοχών της στη διοίκηση και το προσωπικό της με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης (Stock Option plan), όπως το εν λόγω Πρόγραμμα αποφασίσθηκε καταρχάς από την από 28/06/2000 Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 9 του Κ.Ν. 2190/20, και ακολούθως τροποποιήθηκε με απόφαση των από 18/07/2001 και 12/06/2002 Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων της και σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 1ε του Ν. 3401/2005, πληροφορεί το κοινό τα ακόλουθα :

1. Στο πλαίσιο της ετήσιας εφαρμογής του Προγράμματος διάθεσης μετοχών της Εταιρίας με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς αυτών, ως το εν λόγω Πρόγραμμα περιγράφεται κατωτέρω, οι δικαιούχοι δικαιωμάτων προαίρεσης, καλούνται να ασκήσουν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Δεκεμβρίου (1.12.2005 - 15.12.2005), ολικά ή τμηματικά, τα χορηγηθέντα σ’ αυτούς δικαιώματα stock options, μέσω του δικτύου των καταστημάτων συγκεκριμένης Τράπεζας.

2. Η προσφορά αυτή απευθύνεται σε 110 δικαιούχους (Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, Γεν. Διευθυντές, διευθυντικά στελέχη καθώς και λοιπούς εργαζόμενους) και αφορά σε 1.046.600 νέες Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές της Εταιρίας, ονομαστικής αξίας 2,11 η καθεμία.

3. Η τιμή άσκησης κάθε δικαιώματος του φετινού Προγράμματος ορίσθηκε σε 2,93 το καθένα.

4. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω χρονικής περιόδου (1.12.2005 - 15.12.2005), οι δικαιούχοι προγενέστερων Προγραμμάτων δύνανται να ασκήσουν, ολικά ή τμηματικά, χορηγηθέντα, αλλά μη ασκηθέντα από αυτούς δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών της Εταιρίας, ειδικότερα δικαιώματα των οποίων η άσκηση για πρώτη φορά είχε ορισθεί για το Δεκέμβριο του 2002, 2003 και 2004. Τα δικαιώματα αυτά εκπροσωπούν συνολικά 883.411 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές INTRACOM, ονομαστικής αξίας 2, 11, η καθεμία. Ειδικότερα, από τα εν λόγω προγενέστερα Προγράμματα παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών της Εταιρίας, εκκρεμούν προς άσκηση 349.394 χορηγηθέντα δικαιώματα προς 2,61, ανά δικαίωμα και 534.017 χορηγηθέντα δικαιώματα προς 2,93, ανά δικαίωμα.

5. Το ολοσχερώς καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της INTRACOM ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 276.956.008,92, διαιρούμενο σε 131.258.772 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,11, η καθεμία.

6. Μετά την εμπρόθεσμη καταβολή από τους δικαιούχους της αξίας των ασκουμένων από αυτούς δικαιωμάτων προαίρεσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2005, χωρίς τροποποίηση του Καταστατικού της και χωρίς δικαίωμα προτίμησης των υφισταμένων κατά την έκδοση μετόχων, ως, επίσης, σε πιστοποίηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 9 του Κ.Ν. 2190/20.

Ακολούθως, το Διοικητικό Συμβούλιο θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε οι μετοχές που αντιστοιχούν στα ασκηθέντα δικαιώματα να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

7. Ο αριθμός των νέων μετοχών που τελικά θα εκδοθούν και θα ζητηθεί η εισαγωγή τους στο Χ.Α. εξαρτάται από τον αριθμό των μετοχών για τις οποίες θα ασκηθεί το σχετικό δικαίωμα και θα καταβληθεί το αντίστοιχο ποσό.

---Συνοπτική Περιγραφή του Προγράμματος



Με απόφαση της από 28.06.2000 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρίας και τις μεταγενέστερες τροποποιητικές αποφάσεις των από 18/07/2001 και 12/06/2002 Γενικών Συνελεύσεων των Μετόχων της, καθιερώθηκε ευρύ Πρόγραμμα διάθεσης μετοχών της INTRACOM στο προσωπικό και τη διοίκηση της Εταιρίας, υπό τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης (stock option plan), ορίζοντας τον ανώτατο αριθμό των μετοχών, οι οποίες δύνανται τελικά να εκδοθούν, εάν ασκηθούν όλα τα χορηγούμενα δικαιώματα προαίρεσης.

- Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας κάθε χρόνο παραχωρεί δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών της Εταιρίας. Δικαιούχοι αυτών είναι Μέλη του Δ.Σ., διευθυντικά και λοιπά στελέχη της Εταιρίας ανεξαρτήτως χρόνου υπηρεσίας, καθώς και λοιποί εργαζόμενοι, οι οποίοι συμπληρώνουν πενταετή τουλάχιστον απασχόληση στην Εταιρία.

- Ο ακριβής αριθμός των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών κάθε δικαιούχου ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, σύμφωνα με τη θέση του δικαιούχου, την αποδοτικότητά του και την εν γένει παρουσία του στην Εταιρία (εμπειρία, αποδοχές, τεχνογνωσία, προοπτικές εξέλιξης, δυσκολία αντικαταστασιμότητας, key person κ.λ.π.).

- Χρόνος άσκησης: Τα δικαιώματα ασκούνται το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Δεκεμβρίου, με έγγραφη δήλωση κάθε δικαιούχου στην Εταιρία και με ταυτόχρονη καταβολή της αξίας των ασκουμένων δικαιωμάτων.

Τα δικαιώματα μπορούν να ασκηθούν, ολικά ή τμηματικά, μέσα σε περίοδο 5 ετών από την αρχικά προβλεπόμενη ημερομηνία άσκησης, πάντοτε όμως το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Δεκεμβρίου του αντίστοιχου έτους. Παρερχομένης απράκτου της πιο πάνω προθεσμίας, το δικαίωμα αποσβέννυται. Μερική άσκηση του δικαιώματος δεν απαγορεύεται.

- Τιμή διάθεσης: Η τιμή διάθεσης κάθε δικαιώματος ορίζεται ως ακολούθως:

Εάν ο μέσος όρος της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής κατά το μήνα Νοέμβριο:

- είναι μεγαλύτερος των Euro 29,35, η τιμή άσκησης του δικαιώματος ανέρχεται σε Euro 14,67, - είναι μικρότερος των Euro 29,35, η τιμή άσκησης του δικαιώματος είναι μειωμένη κατά Euro 14,67. Κατώτατο όριο τιμής άσκησης κάθε δικαιώματος είναι τα 2,93.

H, σύμφωνα με τα ανωτέρω, τιμή άσκησης κάθε δικαιώματος καταβάλλεται ολοσχερώς κατά την άσκηση του δικαιώματος προαιρέσεως.

- Η παρεχομένη δια του Προγράμματος stock option στους δικαιούχους ευχέρεια (option) με τη μορφή δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών και η, δια της αποδοχής παρά του δικαιούχου ως άνω καταρτιζόμενη ειδική σύμβαση, δεν αποτελεί μέρος της σύμβασης εργασίας δικαιούχου - Εταιρείας, ούτε ”μισθό” και συνεπώς δεν λαμβάνεται υπόψη για λόγους αποζημιώσεων σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας ή για συνταξιοδοτικούς λόγους κλπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v