Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Στροφή στις ΑΠΕ σε συνεργασία με ιδιώτες

Σε διάστημα 4-8 χρόνων θα υλοποιηθούν οι νέες μονάδες της ΔΕΗ συνολικής ισχύος 1.600 MW, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Δ. Μανιατάκης. Παράλληλα, ανακοίνωσε στροφή της ΔΕΗ στις ΑΠΕ σε συνεργασία με ιδιώτες επενδυτές αλλά και επαναδιαπραγμάτευση με ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ για φυσικό αέριο και υγρά καύσιμα αντίστοιχα.

ΔΕΗ: Στροφή στις ΑΠΕ σε συνεργασία με ιδιώτες
της Χρύσας Λιάγγου

Σε διάστημα 4-8 χρόνων θα υλοποιηθούν οι νέες μονάδες της ΔΕΗ συνολικής ισχύος 1.600 MW. Το χρονοδιάγραμμα έθεσε για πρώτη φορά ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Δημήτρης Μανιατάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ετήσιο Συνέδριο ”Ενέργεια και Ανάπτυξη” που διοργάνωσε το ΙΕΝΕ.

Ο κ. Μανιατάκης ανακοίνωσε επίσης τη στροφή της εταιρίας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που περιλαμβάνει επενδύσεις σε αιολικά πάρκα, υδροηλεκτρικούς σταθμούς, γεωθερμικά συστήματα, φωτοβολταϊκά και βιομάζα.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από κοινού με ιδιώτες επενδυτές του χώρου.

Επίσης ανακοίνωσε την επαναδιαπραγμάτευση των παλαιών συμβολαίων με τη ΔΕΠΑ για προμήθεια φυσικού αερίου αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση με τα ΕΛΠΕ για την προμήθεια υγρών καυσίμων.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα της Επιχείρησης και τη μείωση των κερδών επισήμανε για μία ακόμη φορά την ανάγκη συνυπολογισμού του υψηλού κόστους καυσίμων και ρύπων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Να σημειώσουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ που ξεκίνησε από τις 2 το μεσημέρι με ατζέντα 20 θεμάτων και την παρουσία του κ. Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου ως απλό μέλος, αφού ακόμη δεν έχει εγκριθεί η τοποθέτησή του ως πρόεδρος από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ομιλία του, σήμερα το μεσημέρι, στην ημερίδα του ΙΕΝΕ, ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας τάχθηκε υπέρ της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης στο θέμα του αποκλεισμού της ΔΕΗ από τον διαγωνισμό των 900 MW για ιδιώτες.

Ειδικότερα, ο κ. Σιούφας τόνισε πως πολύ καλά έκανε το ΠΑΣΟΚ που απέκλεισε τη ΔΕΗ από τους διαγωνισμούς -πολιτική που υιοθετεί και η νέα κυβέρνηση–, ενώ συμπλήρωσε πως η ΔΕΗ έχει όλη την ευχέρεια να αντικαταστήσει παλαιές μονάδες 1.600 MW με νέες και να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα λιγνίτη στην Ελασσόνα και τη Δράμα.

Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια ο κ. Σιούφας σημείωσε ότι ”πολύ καλά κάνει η ΔΕΗ και ζητάει υψηλές αυξήσεις, αλλά εμείς από την πλευρά μας συμμεριζόμαστε και τους καταναλωτές”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v