Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Κατά 1,9 φορές υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ

Κατά 1,9 φορές υπερκαλύφθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Financial Group, καθώς το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών για την κατά 400 εκατ. ευρώ αύξηση μετοχικού κεφαλαίου βρήκε την προσφορά στα 751 εκατ. ευρώ.

Marfin: Κατά 1,9 φορές υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ
Υπερκάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,9 φορές ανακοίνωσε επισήμως η Marfin Financial Group.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, έκλεισε αργά χθες το απόγευμα το βιβλίο προσφορών για την κατά 400 εκατ. ευρώ αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, που μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης απευθυνόταν σε στρατηγικούς και θεσμικούς επενδυτές.

Η συνολική προσφορά έφθασε τα 751 εκατ. ευρώ. Μετά την έγκριση της εισαγωγής των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα σημερινά δεδομένα, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας σε συνάρτηση με τη διασπορά και την εμπορευσιμότητα της μετοχής της αναμένεται να την τοποθετήσει δικαιωματικά στον δείκτη FTSE-20 στην αμέσως επόμενη αναθεώρησή του, που προβλέπεται να γίνει τον Απρίλιο του 2006.

Σχολιάζοντας την, επί της ουσίας, ολοκλήρωση της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ο πρόεδρος της Marfin Financial Group, κ. Μ. Ξανθάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: ”Η σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση της Marfin και η ενθουσιώδης υποστήριξη που έχουμε από τους στρατηγικούς και τους θεσμικούς μετόχους μας μας δίνουν τη δυνατότητα αλλά και τα πολύ ισχυρά κίνητρα για να εφαρμόσουμε τα στρατηγικά σχέδιά μας”.

”Είμαστε ευτυχείς που μέσα από την αύξηση του μετοχικού μας κεφαλαίου πραγματοποιήθηκε, κυρίως από εφοπλιστικά και θεσμικά κεφάλαια του εξωτερικού, μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v