Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Με ”πλούσια” ατζέντα την Πέμπτη το ΔΣ

Το θέμα του φιλικού διακανονισμού με την ανάδοχο κοινοπραξία της λιγνιτικής μονάδας της Φλώρινας, η υπόθεση του Αθερινόλακου στην Κρήτη, η σύμβαση με την Edison για κοινές επενδύσεις αλλά και η εισήγηση για σύναψη ομολογιακού 100 εκ. ευρώ με την Εθνική θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, την Πέμπτη τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Με ”πλούσια” ατζέντα την Πέμπτη το ΔΣ
της Χρύσας Λιάγγου

Με την παρουσία του κ. Κωνσταντίνου Κυριακούπουλου ως απλό μέλος και όχι ως πρόεδρος, αφού δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τη Βουλή, θα συνεδριάσει την Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.

Στην πρώτη, μετά την παραίτηση του κ. Παλαιοκρασσά, συνεδρίασή του το ΔΣ, στο οποίο καθήκοντα προέδρου θα ασκήσει ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δημήτρης Μανιατάκης, καλείται να συζητήσει περί τα 20 θέματα.

Μεταξύ αυτών είναι η εισήγηση για φιλικό διακανονισμό με την ανάδοχο κοινοπραξία της λιγνιτικής μονάδας της Φλώρινας (Όμιλος Κοπελούζου, Alstom και RAO Gazprom).

Η κοινοπραξία είχε υποβάλει αίτημα στα μέσα Απριλίου για αποζημίωση ύψους 130 εκατ. ευρώ επικαλούμενη καθυστερήσεις στην παράδοση του έργου, που δεν οφείλονται σε δική της υπαιτιότητα. Η ΔΕΗ αναγνωρίζει εν μέρει καθυστερήσεις και αντιπροτείνει αποζημίωση ύψους 36 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στο ΔΣ θα συζητηθεί η υπόθεση της προμήθειας κυλινδρέλαιου για τη λειτουργία του Αθερινόλακου στην Κρήτη, η οποία αποτελεί και μία από τις επτά υποθέσεις που ο κ. Παλαιοκρασσάς έχει καταθέσει στον Εισαγγελέα.

Θα συζητηθεί επίσης η σύμβαση εμπιστευτικής συμφωνίας με την Edison για κοινές επενδύσεις σε Ιταλία, Ελλάδα και Βαλκάνια καθώς και η εισήγηση της διοίκησης για σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ με την Εθνική Τράπεζα για την αποπληρωμή παλαιότερου δανείου με πιο ευνοϊκούς όρους.

Βασικό θέμα στην ατζέντα είναι και η παράταση για ένα χρόνο έργων αναβάθμισης μονάδων της ΔΕΗ, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτούμενων από το Γ’ ΚΠΣ.

Τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 31/12/2006 και η διοίκηση θα ζητήσει από το υπουργείο Ανάπτυξης παράταση για ένα χρόνο προκειμένου να μην χαθούν τα κονδύλια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v