Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Εντυπωσιακή κάλυψη της αύξησης

Με μεγάλη υπερκάλυψη, λόγω συμμετοχής υφισταμένων μετόχων, τόσο ξένων θεσμικών, όσο και στρατηγικών επενδυτών (κυρίως εφοπλιστικών κεφαλαίων) ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου της MFG. Πως σχολιάζουν κύκλοι του Λονδίνου.

Marfin: Εντυπωσιακή κάλυψη της αύξησης
Με μεγάλη υπερκάλυψη έκλεισε το βιβλίο προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Financial Group, κατά 400 εκατ. ευρώ, αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr από το Λονδίνο, η συντριπτική πλειονότητα των κεφαλαίων που δεσμεύτηκαν, οδηγώντας σε σημαντική υπέρ-κάλυψη της προσφοράς, προέρχονται από υφιστάμενους μετόχους, τόσο ξένους θεσμικούς επενδυτές όσο και στρατηγικούς επενδυτές (κυρίως εφοπλιστικά κεφάλαια).

Επενδυτικοί κύκλοι στην βρετανική πρωτεύουσα σχολίαζαν σχετικά ότι, επί του πρακτέου, με βάση το ύψος της, αλλά και τη ζήτηση που δημιουργήθηκε, πρόκειται για την πιο επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου που έχει γίνει από ελληνική εταιρία τα τελευταία χρόνια, αλλά και για μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα μας, (όσον αφορά την εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό) και σχετίζονται με ελληνική εταιρία, εκτός δημόσιου τομέα.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα συνεχίζεται η εκκαθάριση, προκειμένου να γίνει το allocation νέων μετοχών στα πλαίσια της αύξησης, ενώ η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς MFG, αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v