Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Συνεδριάζει αύριο το Δ.Σ., έργο στη ΜΕΤΚΑ

Σε πλήρη σύνθεση με την τοποθέτηση του κ. Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου στη θέση του παραιτηθέντος προέδρου κ. Ιωάννη Παλαιοκρασσά αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. Η κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ - Austrian Energy προκρίθηκε για το διαγωνισμό της Μεγαλόπολης.

ΔΕΗ: Συνεδριάζει αύριο το Δ.Σ., έργο στη ΜΕΤΚΑ
της Χρύσας Λιάγγου

Σε πλήρη σύνθεση με την τοποθέτηση του κ. Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου στη θέση του παραιτηθέντος προέδρου κ. Ιωάννη Παλαιοκρασσά αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ατζέντα της συνεδρίασης θα περιέχει περίπου 20 θέματα, αφού στην Επιχείρηση έχουν συσσωρευτεί πολλές εκκρεμότητες λόγω της δυστοκίας που προέκυψε στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου από τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος.

Στο μεταξύ, προχθές, ολοκληρώθηκε η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών για τη μονάδα αποθείωσης καυσαερίων στη Μεγαλόπολη.

Το έργο προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ διεκδικείται από τρεις ομίλους, και συγκεκριμένα από τους ΜΕΤΚΑ – Austrian Energy, Babcok – ΤΕΡΝΑ και Alstom Italia.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, προκρίθηκε η κοινοπραξία της ΜΕΤΚΑ με την Austrian Energy, ενώ οι άλλες δύο απορρίφθηκαν σε αυτό το στάδιο λόγω αδυναμίας να εγγυηθούν για την καλή λειτουργία του ταινιοδρόμου που έχει κατασκευαστεί από το 1997 από τη ΜΕΤΚΑ, όρο που προέβλεπε η σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού.

Αναμένεται η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΔΕΗ για το εάν θα δεχθεί τελικά, στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί εις βάρος της ΜΕΤΚΑ μετά τις καταγγελίες Παλαιοκρασσά, την οικονομική προσφορά της συγκεκριμένης εταιρίας ή θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v