Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικοινωνία Σιούφα - Καραμανλή για Παλαιοκρασσά

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ύστερα από τις κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά του πρώτου ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς.

Επικοινωνία Σιούφα - Καραμανλή για Παλαιοκρασσά
Με συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι απαντά ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας στις καταγγελίες του Γιάννη Παλαιοκρασσά προς το πρόσωπό του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Το θέμα απασχόλησε την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου, ο οποίος επισήμανε πως ”γενικότητες δεν εξυπηρετούν το στόχο της διαφάνειας”.

Παράλληλα, τόνισε ότι ”πάγια θέση της κυβέρνησης είναι η διαφάνεια παντού και για όλους”.

Επίσης, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε πως ο κ. Σιούφας είναι γνωστός για το ήθος, την εργατικότητά του και τη χρηστή διοίκηση.

Ερωτηθείς ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Στέργιος Νέζης απέφυγε να σχολιάσει επισημαίνοντας ότι δεν είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη συνέντευξη του κ. Παλαιοκρασσά.

Όσον αφορά τους επτά φακέλους που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο κ. Παλαιοκρασσάς ο κ. Νέζης υπενθύμισε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ έχει λάβει ”ομόφωνα απόφαση προεδρεύοντος του κ. Παλαιοκρασσά ότι η ΔΕΗ δεν έχει πάθει καμία απολύτως ζημιά”, από αυτές τις υποθέσεις.

Σχετικά με την υπόθεση του Λαυρίου, έργο στο οποίο αναφέρθηκε σήμερα ο κ. Παλαιοκρασσάς ο κ. Νέζης τόνισε χαρακτηριστικά ”στη δίκη του Λαυρίου υπήρξε ομόφωνη αθωωτική απόφαση”.

Τέλος, ερωτηθείς για το τι θα πράξει σε περίπτωση που θεωρεί ότι θίγεται από τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Παλαιοκρασσάς ο κ. Νέζης δήλωσε ”Θα λάβω όλα τα μέτρα για να προστατεύσω την τιμή μου και την υπόληψή μου”.

Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Δ. Μανιατάκης, στον οποίο αναφέρθηκε πολλάκις ο κ. Παλαιοκρασσάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν κατά τη θητεία του έχει δεχτεί πίεση από ιδιωτικά συμφέροντα απάντησε ”όχι”.

Ο ίδιος, ερωτηθείς για τις σχετικές δηλώσεις του κ. Παλαιοκρασσά περί ανάμειξής του σε φαινόμενα διαπλοκής, ανέφερε: ”Ρωτήστε τον κ. Παλαιοκρασσά”.

-----Δηλώσεις Γ. Αλογοσκούφη

”Δεν με αφορά η συνέντευξη, δεν με ανέφερε προσωπικά, ό,τι έχει, αν έχει, ας το αποδείξει με στοιχεία”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης ερωτηθείς σχετικά με τη συνέντευξη Παλαιοκρασσά.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ δεν είπε τίποτα παραπάνω από αυτά που αναφέρει στην επιστολή και υπογράμμισε ότι το υπουργείο Οικονομίας, ως μέτοχος, ενδιαφέρεται για την πορεία της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ και την κεφαλαιοποίηση της Επιχείρησης, που έχουν μειωθεί.

----- Δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη

Στις εξελίξεις παρενέβη και ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είπε ότι είχε επικοινωνία με τον κ. Παλαιοκρασσά, μετά τη συνέντευξη που ο τελευταίος έδωσε στην Καθημερινή.

”Ο κ. Παλαιοκρασσάς έχει δίκιο σε ορισμένα θέματα” είπε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ωστόσο πως ”το τράβηξε περισσότερο απ’ ότι χρειαζόταν”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v