Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον εισαγγελέα η επιστολή παραίτησης Παλαιοκρασσά

Στον εισαγγελέα διαβίβασαν οι υπουργοί Γιώργος Αλογοσκούφης και Δημήτρης Σιούφας την επιστολή παραίτησης του προέδρου της ΔΕΗ, Γιάννη Παλαιοκρασσά. Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΗ αναλαμβάνει ο πρώην γενικός διευθυντής της Alpha Bank, Κ. Κυριακόπουλος.

Στον εισαγγελέα η επιστολή παραίτησης Παλαιοκρασσά
Στον εισαγγελέα διαβίβασαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης Γιώργος Αλογοσκούφης και Δημήτρης Σιούφας, αντίστοιχα, την επιστολή παραίτησης του προέδρου της ΔΕΗ, Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Επίσης, με κοινή του ανακοίνωση οι δύο υπουργοί γνωστοποιούν ότι νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΗ αναλαμβάνει ο πρώην γενικός διευθυντής της Alpha Bank, Κ. Κυριακόπουλος.

”Επειδή η επιστολή παραίτησης του τέως προέδρου της ΔΕΗ κ. Ιωάννη Παλαιοκρασσά περιέχει καταγγελίες και αναφορές για θέματα μείζονος σημασίας και γενικότερου δημόσιου συμφέροντος που ενδεχομένως χρήζουν δικαστικής διερεύνησης, διαβιβάσαμε στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου την επιστολή για ενέργειες της αρμοδιότητάς του”, αναφέρουν οι υπουργοί Γ. Αλογοσκούφης και Δ. Σιούφας.



Εξάλλου, οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης Γιώργος Αλογοσκούφης και Δημήτρης Σιούφας εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

”Μετά την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ κ. Ιωάννη Παλαιοκρασσά, η κυβέρνηση θα προτείνει ως νέο πρόεδρο της Επιχείρησης τον κ. Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, διακεκριμένο διευθυντικό στέλεχος του τραπεζικού τομέα”.

Ο κ. Κυριακόπουλος διετέλεσε επί 20 έτη, μέχρι τις 31-5-2003, γενικός διευθυντής της Alpha Bank και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της από το 1995 μέχρι τις 17-4-2005. Διετέλεσε πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος ή μέλος διοικητικών συμβουλίων θυγατρικών εταιριών του ομίλου της τράπεζας. Ανέλαβε αναπληρωτής γενικός διευθυντής της τράπεζας το 1982, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει σε υψηλόβαθμες θέσεις στην Εμπορική Τράπεζα. Επίσης, διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, μέλος του διοκητικού συμβουλίου της ΔΙΑΣ Διατραπεζικά Συστήματα, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΟΒΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v