Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τυπικό (;) θέμα η παραίτηση Παλαιοκρασσά (upd 5)

Τυπικό θέμα αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον η παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ, Γιάννη Παλαιοκρασσά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Τυπικό (;) θέμα η παραίτηση Παλαιοκρασσά (upd 5)
της Χρύσας Λιάγγου

Τυπικό θέμα αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον η παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ, Γιάννη Παλαιοκρασσά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Ο κ. Παλαιοκρασσάς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Καραμανλή, πλην όμως ο πρωθυπουργός του συνέστησε να απευθυνθεί στον εισαγγελέα.

Κατόπιν τούτου ο κ. Παλαιοκρασσάς υπέβαλλε τηλεφωνικώς την παραίτησή του, η οποία, αναμένεται να σταλεί εντός των επόμενων ωρών (ίσως και αύριο) στον εποπτεύοντα υπουργό, ήτοι τον κ. Σιούφα.

Με δήλωσή του ο κ. Παλαιοκρασσάς παραδέχθηκε το εξής: ”Προφορικώς είπα στον πρωθυπουργό ότι θα του στείλω την παραίτησή μου αύριο”.



Nωρίτερα ο πρόεδρος της ΔΕΗ είχε συνάντηση με τον υπουργό ανάπτυξης Δ. Σιούφα όπου και έλαβε παράταση έως τις 6 το απόγευμα να πάει στον εισαγγελέα και να καταθέσει τα όποια στοιχεία διαθέτει που να τεκμηριώνουν τις χθεσινές του καταγγελίες.

Ο κ. Δ. Σιούφας δήλωσε ότι κάλεσε στο γραφείο τον κ. Παλαιοκρασσά και συζήτησε μαζί του το θέμα που προέκυψε μετά τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών του Προέδρου της ΔΕΗ.

”Του ζήτησα εάν έχει στοιχεία που αφορούν ακόμα και κυβερνητικά στελέχη να τα καταθέσει έως τις 6 το απόγευμα, ειδάλλως να υποβάλει την παραίτησή του” δήλωσε ο κ. Σιούφας.

”Είναι θέμα διαφάνειας” τόνισε ο υπουργός ανάπτυξης και ”αφορά όλους του τομείς και όλα τα κυβερνητικά στελέχη”, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο κ. Παλαιοκρασσάς του ξεκαθάρισε πως και οι χθεσινές δηλώσεις του αναφέρονταν στο παρελθόν, και όχι στο παρόν.

Ο κ. Παλαιοκρασσάς εξήλθε εμφανώς δυσαρεστημένος από το γραφείο του υπουργού, απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση και σε πιεστικές ερωτήσεις για τον αν παραιτήθηκε απήντησε: ”Όχι”.

--- Η δήλωση Δ. Σιούφα

”Συναντήθηκα με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κ. Γιάννη Παλαιοκρασσά και συζήτησα και τις χθεσινές δηλώσεις, τις οποίες έκανε στα μέσα ενημέρωσης. Του ζήτησα ότι αν έχει στοιχεία για κυβερνητικά στελέχη, τα στοιχεία αυτά να τα πηγαίνει μέχρι το απόγευμα στις 6 η ώρα στον εισαγγελέα, άλλως να υποβάλει την παραίτησή του.

Γνωρίζετε όλοι ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από την πρώτη μέρα της Νέας Διακυβέρνησης, η οδηγία που έχει δώσει προς όλους μας είναι μία και καθαρή. Διαφάνεια παντού και για όλα. Όποιοι έχουν στοιχεία, τα καταθέτουν στις εισαγγελικές αρχές και παρεμβαίνει η δικαιοσύνη.

Ο κ. Παλαιοκρασσάς με ενημέρωσε ότι δεν αφορά κυβερνητικά στελέχη η χθεσινή του αναφορά και ότι αυτό το οποίο είπε και χθες είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα το οποίο είπε τη Δευτέρα στην ενημέρωση με τον κ. Ρουσόπουλο. Ότι όλες του οι δηλώσεις αφορούσαν το παρελθόν και τις υποθέσεις τις οποίες ο ίδιος με πρωτοβουλία του οδήγησε στις εισαγγελικές αρχές. Ευχαριστώ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v