Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοσώλ: Σχέδιο δράσης για ανάκαμψη

Σχέδιο δράσης για την ανάκαμψη της εταιρίας με απώτερο σκοπό να βγεί η μετοχή από το καθεστώς επιτήρησης που βρίσκεται από το 1999, εκπόνησε η διοίκηση της Βιοσώλ και θα το παρουσιάσει για έγκριση στην έκτακτη γενική συνέλευση που έχει συγκληθεί για το συγκεκριμένο λόγο στις 23 Δεκεμβρίου 2005.

Βιοσώλ: Σχέδιο δράσης για ανάκαμψη
Σχέδιο δράσης για την ανάκαμψη της εταιρίας με απώτερο σκοπό να βγεί η μετοχή από το καθεστώς επιτήρησης που βρίσκεται από το 1999, εκπόνησε η διοίκηση της Βιοσώλ και θα το παρουσιάσει για έγκριση στην έκτακτη γενική συνέλευση που έχει συγκληθεί για το συγκεκριμένο λόγο στις 23 Δεκεμβρίου 2005.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την υπαγωγή της εταιρίας στο καθεστώς επιτήρησης το 1999 ακολούθησε ένας κύκλος συρρίκνωσης της δραστηριότητας της.

Τονίζεται, ότι δεν είναι δυνατόν να διαγνωσθεί με ακρίβεια τι εισήγαγε τον φαύλο κύκλο (επιτήρηση - μείωση χρηματοδότησης - μείωση δραστηριότητας - ζημία - παράταση επιτήρησης), όμως το σημαντικό είναι ότι η αλυσίδα αυτή (που οδήγησε σε ζημία των μετόχων και μείωση απασχόλησης και δραστηριότητας) πρέπει να σπάσει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Βιοσώλ θα προτείνει στη γ.σ. το παρακάτω σχέδιο δράσης που θεωρεί ικανό και αναγκαίο για την έξοδο από επιτήρηση:

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 9 εκατομμύρια ευρώ περίπου για χρηματοδότηση των παρακάτω δράσεων.

2. Αύξηση κεφαλαίου κίνησης ώστε να χρηματοδοτηθεί η περαιτέρω δραστηριοποίηση της εταιρίας στην εισαγωγή ποιοτικών προϊόντων από χώρες χαμηλού κόστους. Η επιλογή ποιοτικών προϊόντων ανταγωνιστικού κόστους αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση πωλήσεων. Ας σημειωθεί ότι η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει τη δραστηριοποίηση της σε αυτό τον τομέα με την υποκατάσταση των κατακόρυφων λεβήτων και στοιχείων κλιματισμού παραγωγής της. Τα νέα προϊόντα στηρίζονται στη σχεδίαση και την τεχνογνωσία της εταιρίας.

3. Επικέντρωση της βιομηχανικής παραγωγής στα προϊόντα εκείνα που πράγματι έχουν κάποια στοιχεία ιδιαιτερότητας που επιτρέπουν την βιομηχανική λειτουργία τους σε χώρα υψηλού κόστους όπως είναι πλέον η Ελλάδα. Η εταιρία διαθέτει σημαντικά τέτοια προϊόντα και επιθυμεί να τα αναπτύξει (και μάλιστα κατά προτίμηση σε συνδυασμό με τους διεθνείς βιομηχανικούς συνεργάτες της Zehnder και Trane).

4. Εξαγορά μετοχών της εταιρίας Βιοσώλ Δομικά Εργαλεία ώστε να τονωθεί περισσότερο η συνολική δραστηριότητα με την προσθήκη εργασιών υψηλής αναγνωρισιμότητας, παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και με όφελος στο εταιρικό αποτέλεσμα.

5. Αγορά σημαντικού ακινήτου σε εμπορική θέση κοντά στις νέες αρτηρίες που θα στεγάσει τις δραστηριότητες της εταιρίας μας στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Με τον τρόπο αυτό η εταιρία θα εξοικονομήσει ετήσια ενοίκια 200,000 ευρώ περίπου και θα έχει σημαντικές άλλες οικονομίες και οφέλη από την συγκέντρωση των δραστηριοτήτων της σε ένα χώρο. Ο χώρος αυτός μπορεί να λειτουργήσει και σαν κέντρο πωλήσεων με περαιτέρω σημαντικό όφελος για την εταιρία.

6. Εξαγορά και συγχώνευση με την Βιοσώλ των δραστηριοτήτων του δικτύου καταστημάτων της εταιρίας Ifestos και περιορισμός του αντικειμένου της. Η κίνηση αυτή θα συμβάλλει στον εξορθολογισμό της δραστηριότητας και στην μείωση των εξόδων.

7. Αναδιοργάνωση της δομής του ομίλου, δημιουργία μητρικής εταιρίας που θα προσφέρει υπηρεσίες διοικητικής, λογιστικής και συμβουλευτικής υποστήριξης στις επί μέρους θυγατρικές εταιρίες που θα δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εμπορίας και της παραγωγής. Νέα προϊόντα ή δραστηριότητες θα εντάσσονται με την μορφή θυγατρικών εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v