Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Κάμψη μεγεθών σε όμιλο και μητρική

Μείωση 16,74% στον κύκλο εργασιών και κάμψη 75,38% στα κέρδη μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας παρουσίασε ο όμιλος της Intracom στο εννεάμηνο. Κάμψη των μεγεθών εμφάνισε και η μητρική. Πώς σχολιάζει η HSBC.

Intracom: Κάμψη μεγεθών σε όμιλο και μητρική
Πτωτικά κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Intracom στο εννεάμηνο του 2005, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της περιόδου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Intracom υποχώρησε κατά 16,74% στο εξεταζόμενο διάστημα, διαμορφούμενος στα 373,98 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 449,15 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Τα κέρδη μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου παρουσιάζουν μείωση 75,38%, διαμορφούμενα στα 4,6 εκατ. ευρώ, από 18,51 εκατ. ευρώ στου εννεάμηνο του 2004.

Σε ό,τι αφορά τη μητρική, ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 29,8% στο εννεάμηνο, καθώς κατήλθε στα 252,58 εκατ. ευρώ, από 359,81 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα κέρδη μετά φόρων της εισηγμένης μειώθηκαν κατά 42,09%, στα 10,1 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 17,43 εκατ. ευρώ πέρυσι.

- Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών

Απογοητευμένοι εμφανίζονται οι αναλυτές από τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ομίλου της Intracom. Η Alpha Finance κρίνει τα μεγέθη απογοητευτικά και χαμηλότερα των προσδοκιών.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εγνατία Finance, η οποία εκτιμά ότι τα χαμηλότερα των προβλέψεων αποτελέσματα εννεαμήνου της Intracom αποτελούν ένδειξη ότι οι επιδόσεις της εταιρίας χειροτερεύουν.

Η Εγνατία Finance επισημαίνει ότι θέτει τη μετοχή της Intracom ”under review”.

”Απογοητευτικά για μια ακόμη φορά” χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοίνωσε ο όμιλος της Intracom, καταγράφοντας ζημίες σε επίπεδο κερδών προ φόρων και τόκων στο τρίτο τρίμηνο, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, αλλά και σε επίπεδο κερδών προ φόρων για πρώτη φορά.

H HSBC σημειώνει πως τα μεγέθη της Intracom κινήθηκαν χαμηλότερα των προβλέψέων της, οι οποίες και είχαν αναθεωρηθεί πτωτικά, σε συνέχεια αφενός των ”αδύναμων” επιδόσεων του δεύτερου τριμήνου και αφετέρου της καθοδήγησης της διοίκησης τον Ιούλιο του 2005.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως η διοίκηση της Intracom θα πρέπει να προχωρήσει σε πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της, ύστερα από τα μεγέθη εννεαμήνου, καθώς εκτιμά πως οι τωρινοί στόχοι της διοίκησης δεν είναι εφικτοί.

Συμπληρώνει, επίσης, πως θα προχωρήσει σε πτωτική αναθεώρηση των δικών της προβλέψεων (οι οποίες κινούνται σε επίπεδα χαμηλότερα από εκείνα της διοίκησης), ενώ υπενθυμίζει πως έχει θέσει τη σύσταση ”neutral” και την τιμή-στόχο των 4,45 ευρώ για τη μετοχή της Intracom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v