Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραπομπή από Κομισιόν για την υπόθεση του Λαυρίου

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παρέπεμψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη χώρα μας για το θέμα του Θερμοηλεκτρικού Σταθμού του Λαυρίου. Η Κομισιόν ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αναγνωρίσει ότι η Ελληνική Δημοκρατία παρέβη τις υποχρεώσεις της Οδηγίας 93/38/ΕΟΚ καθώς και των αρχών της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων.

Παραπομπή από Κομισιόν για την υπόθεση του Λαυρίου
της Χρύσας Λιάγγου

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παρέπεμψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη χώρα μας για το θέμα του Θερμοηλεκτρικού Σταθμού του Λαυρίου.

Η υπόθεση απασχολεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το Νοέμβριο του 2003, όταν για πρώτη φορά κάλεσε με επιστολή της τις ελληνικές αρχές να καταθέσουν στοιχεία σχετικά με την διαγωνιστική διαδικασία του σταθμού του Λαυρίου.

Το έργο, όπως είναι ήδη γνωστό, ανατέθηκε στην εταιρία ΜΕΤΚΑ έναντι συνολικού τιμήματος 193.962.846 ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με προσφυγή που κατέθεσε στις 16/11/2005 ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αναγνωρίσει ότι η Ελληνική Δημοκρατία, εξαιτίας του ότι η ΔΕΗ έκανε δεκτές στην τελική φάση του διαγωνισμού δύο εταιρίες που δεν πληρούσαν τους σχετικούς όρους της διακήρυξης, παρέβη τις υποχρεώσεις της Οδηγίας 93/38/ΕΟΚ καθώς και των αρχών της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων.

Πρόκειται για την κοινοπραξία της ΑΕΓΕΚ-Άκτωρ για την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εμπειρίας που προέβλεπε η διακήρυξη και την εταιρία ΜΕΤΚΑ, της οποίας η οικονομική προσφορά για τη μακροχρόνια συντήρηση του αεριοστροβίλου δεν ήταν σύμφωνη με τις προϋποθέσεις της διακήρυξης.

-----Στην Boston Consultants το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ

Εν τω μεταξύ, η εταιρία Boston Consultants Group αναλαμβάνει την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ για το διάστημα 2006-2010.

Η εταιρία επικράτησε μεταξύ των εταιριών Booz Allen και McKinsey και η ανάθεση έγινε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ την περασμένη Τετάρτη.

Βασική κατεύθυνση της διοίκησης είναι η μείωση του κόστους σε όλες τις Διευθύνσεις της Επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v