Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

LAMDA: Ζημιές έναντι κερδών στο 9μηνο του 2005

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της LAMDA Development διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης σε ζημιές 7.932 χιλιάδων ευρώ έναντι κερδών 4.092 χιλιάδων ευρώ το 2004.

LAMDA: Ζημιές έναντι κερδών στο 9μηνο του 2005
Μείωση σε ποσοστό 10,1% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της LAMDA Development το εννεάμηνο του 2005, ο οποίος ανήλθε σε 49.941 χιλιάδες ευρώ έναντι 55.575 χιλιάδων ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2004.

Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη εκμετάλλευσης της περιόδου διαμορφώθηκαν σε 3.548 χιλιάδες ευρώ, έναντι 12.864 χιλιάδων ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημιές 7.932 χιλιάδων ευρώ έναντι κερδών 4.092 χιλιάδων ευρώ το 2004.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι βασικές αιτίες για την επιδείνωση των αποτελεσμάτων είναι:

α) Ζημίες ύψους 5.840 χιλιάδων ευρώ της εταιρείας που αναπτύσσει τη Μαρίνα του Φλοίσβου, η οποία ως γνωστόν δε λειτουργεί πλήρως, καθώς έχουν προσωρινά ανασταλεί οι εργασίες ολοκλήρωσης του επενδυτικού προγράμματος από το ΣτΕ. Η εταιρεία εφαρμόζοντας την αρχή της συντηρητικότητας, όπως προβλέπεται από τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, επιβάρυνε τα αποτελέσματά της με το μέγιστο δυνατό ύψος των μισθωμάτων προς την ΕΤΑ, ωστόσο το σχετικό ποσό θα οριστικοποιηθεί μέσω της διαδικασίας της διαιτησίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

β) Αύξηση κατά 7.441 χιλιάδες ευρώ των εξόδων (προώθησης πωλήσεων, συμβουλευτικών και νομικών υπηρεσιών κλπ.), που αφορούν στην εντατικοποίηση της διαδικασίας εμπορικής αξιοποίησης των δύο εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, στο Μαρούσι και την Πυλαία Θεσσαλονίκης.

γ) Ζημίες ύψους 2.464 χιλιάδων ευρώ της εταιρείας LAMDA Shipyards & Marine Services S.A., η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των ναυπηγοεπισκευών, λόγω μειωμένου κύκλου εργασιών.

Επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι η έναρξη λειτουργίας των δύο εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, Mediterranean Cosmos στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και The Mall Athens στο Μαρούσι, τον Οκτώβριο και Νοέμβριο αντίστοιχα, αναμένεται να συμβάλει θετικά στην πορεία του ομίλου και να μεταβάλει ουσιαστικά το προφίλ του επιχειρηματικού του κινδύνου.

Επιπλέον, η Διοίκηση της LAMDA Development συνεχίζει τις προσπάθειες, προκειμένου η εταιρεία να επικεντρωθεί στους τομείς δραστηριότητας, που αφορούν κυρίως στην ανάπτυξη ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v