Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον αέρα το deal Marfin FG - Omega Bank (update)

Σε κατάρρευση οδεύει το deal της Marfin Financial Group για την εξαγορά της Omega Bank, όπως προκύπτει από δημόσιες τοποθετήσεις των δύο πλευρών.

Στον αέρα το deal Marfin FG - Omega Bank (update)
Σε κατάρρευση οδεύει το deal της Marfin Financial Group για την εξαγορά της Omega Bank, όπως προκύπτει από δημόσιες τοποθετήσεις των δύο πλευρών.

Με διπλωματικό τρόπο η Marfin Financial Group εκτιμά ότι η ”ολοκλήρωση της συναλλαγής καθίσταται αβέβαιη”, ενώ περισσότερο κατηγορηματική η Omega Bank σπεύδει να προεξοφλήσει την κατάρρευση των συνομιλιών.

Η Marfin Financial Group, αποδίδει την εξέλιξη στο ότι ”Παρά τις έντονες προσπάθειες πωλητών, αγοραστών και ορκωτών ελεγκτών ο αναλυτικός οικονομικός και νομικός έλεγχος δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα”.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Ωμέγα Τράπεζας ανακοινώνει ότι ”οι από μηνός διεξαγόμενες συζητήσεις με τον Όμιλο Marfin Financial Group δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουν σε θετικό αποτέλεσμα”.

Ως γνωστόν, αναφέρει η Marfin, στις 24/10/2005 ανακοινώσαμε ότι υπεγράφη ιδιωτικό συμφωνητικό για την εξαγορά της OMEGA BANK από την Marfin Financial Group.

”Η υλοποίηση της προβλεπόμενης συμφωνίας τελούσε υπό την αίρεση της διεξαγωγής αναλυτικού οικονομικού και νομικού ελέγχου της OMEGA BANK προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αναπροσαρμοσμένη λογιστική της αξία βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

Είχαμε επίσης δηλώσει ότι ελπίζαμε πως η συμφωνία μας για την εξαγορά και τον έλεγχο της OMEGA BANK θα υλοποιείτο το συντομότερο δυνατόν.

Λόγω της υπό εξέλιξη αυξήσεως του μετοχικού μας κεφαλαίου επιθυμούμε να ενημερώσουμε άμεσα τους μετόχους μας και το επενδυτικό κοινό για τα κάτωθι:

- Παρά τις έντονες προσπάθειες πωλητών, αγοραστών και ορκωτών ελεγκτών ο αναλυτικός οικονομικός και νομικός έλεγχος δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

- Κατόπιν αυτού, λόγω της επιμήκυνσης της διαδικασίας με απροσδιόριστο χρόνο κατάληξης η ολοκλήρωση της συναλλαγής καθίσταται πλέον αβέβαια”, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Marfin FG.

Από την πλευρά της η διοίκηση της Omega Bank ανακοίνωσε τα εξής: ”Η Διοίκηση της Ωμέγα Τράπεζας ανακοινώνει ότι οι από μηνός διεξαγόμενες συζητήσεις με τον Όμιλο Marfin Financial Group δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουν σε θετικό αποτέλεσμα. Κατόπιν αυτού, η Ωμέγα Τράπεζα συνεχίζει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου με κριτήριο πάντοτε τα συμφέροντα των μετόχων και τη σταθερή αναπτυξιακή πορεία του οργανισμού, μέσα στα πλαίσια των στρατηγικών αναγκαιοτήτων που θέτει η δυναμική ανάπτυξης της ελληνικής τραπεζικής αγοράς”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v