Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καρατζάς: Δεν πουλά το 6% της Εθνικής η ΔΕΚΑ

Δεν τίθεται θέμα πώλησης των μετοχών της Εθνικής που κατέχει η ΔΕΚΑ (6%), δήλωσε ο διοικητής της ΕΤΕ, Θ. Καρατζάς, μετά τη συνάντηση με τον Ν. Χριστοδουλάκη, επισημαίνοντας ότι οι σημερινές συνθήκες στο ΧΑΑ δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Καρατζάς: Δεν πουλά το 6% της Εθνικής η ΔΕΚΑ
Δεν τίθεται θέμα πώλησης των μετοχών της Εθνικής, περίπου 6%, που κατέχει η ΔΕΚΑ, σύμφωνα με τον διοικητή της ΕΤΕ, κ. Θ. Καρατζά.

Μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον ΥΠΕΘΟ κ. Χριστοδουλάκη, ο κ. Καρατζάς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε ότι η στρατηγική της Εθνικής παραμένει όπως είχε εκφραστεί στη γ.σ. της τράπεζας.

Αυτό σημαίνει, είπε ο κ. Καρατζάς, ότι η διάθεση των μετοχών που έχει η ΔΕΚΑ είναι επιθυμητή σαν γενικός στόχος, αλλά το χρονικό σημείο που θα εκδηλωθεί αυτή, θα πρέπει να λάβει υπόψη το συμφέρον των μετόχων της τράπεζας.

Παράλληλα, ο κ. Καρατζάς δήλωσε κατηγορηματικά, ότι οι σημερινές χρηματιστηριακές συνθήκες δεν προσφέρονται για πώληση των μετοχών της Εθνικής, που βρίσκονται στα χέρια της ΔΕΚΑ.

Σημειώνεται, ότι εκτός από το πακέτο 6% που έχει η ΔΕΚΑ, υπάρχει ακόμη ένα πακέτο των μετοχών της Εθνικής, 5%, που ανήκει στο Tαχυδρομικό Tαμιευτήριο, το οποίο θα περιέλθει επίσης στη ΔΕΚΑ, πριν από την ιδιωτικοποίηση του Τ.Τ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v