Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μετά το τέλος 2005 τα νεότερα για μέρισμα

”Η διατήρηση του μερίσματος του περυσινού έτους θα είναι δύσκολη υπό τις παρούσες συνθήκες”, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιάννης Παλαιοκρασσάς κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές.

ΔΕΗ: Μετά το τέλος 2005 τα νεότερα για μέρισμα
”Η διατήρηση του μερίσματος του περυσινού έτους θα είναι δύσκολη υπό τις παρούσες συνθήκες”, δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιάννης Παλαιοκρασσάς κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές.

Όπως τόνισε, ”θα περιμένουμε το τέλος του έτους πριν κάνουμε ανακοίνωση για αυτό. Οι τιμές των καυσίμων σταθεροποιήθηκαν αλλά υπάρχουν διακυμάνσεις”.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, η Επιχείρηση έχει ζητήσει από την κυβέρνηση και την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αυξήσεις των τιμολογίων της νωρίτερα, λόγω της αύξησης του κόστους για πετρέλαιο και εκπομπών διοξειδίων.

”Πιέζουμε για αναπροσαρμογή των τιμολογίων μας νωρίτερα”, δήλωσε.

Η ΔΕΗ αναμένει ότι το κόστος για εκπομπές διοξειδίων του άνθρακα θα είναι χαμηλότερο το 2006 από ό,τι φέτος, εκτιμώντας μείωση του περιθωρίου τουλάχιστον κατά 10 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παλαιοκρασσάς δήλωσε ότι αναμένει αύξηση του όγκου περίπου 1,5% στο τελευταίο τρίμηνο του έτους έναντι 1,4% στους πρώτους εννέα μήνες του 2005 και αύξηση της εγχώριας ζήτησης περίπου 3% το επόμενο έτος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η ΔΕΗ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα 9μήνου 2005 σύμφωνα με τα οποία τα καθαρά κέρδη σημείωσαν μείωση 39,5% και διαμορφώθηκαν στα 155,1 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσουν κατά 33,2%.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση του στις 23 Νοεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης εξέλεξε τον κ. Γεώργιο Μέργο ως μη εκτελεστικό μέλος το ΔΣ.

Ο κ. Γ. Μέργος αντικατέστησε τον παραιτηθέντα κ. Ραφαήλ Μωυσή, για το υπόλοιπο της θητείας του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v