Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Χορηγός έκθεσης στη Χιλή

Στις 15 Νοεμβρίου 2005 άνοιξε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Χιλής η έκθεση ”Παιχνίδια στην Ελληνική Αρχαιότητα”, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της εταιρίας Intralot.

Intralot: Χορηγός έκθεσης στη Χιλή
Στις 15 Νοεμβρίου 2005 άνοιξε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Χιλής η έκθεση ”Παιχνίδια στην Ελληνική Αρχαιότητα”, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της εταιρίας Intralot.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έκθεση, η οποία παρουσιάζει την εξέλιξη των ελληνικών παιχνιδιών από το 1500 π.Χ. έως το 1500 μ.Χ., διοργανώθηκε από την Ελληνική Πρεσβεία στη Χιλή, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Χιλής.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου, φιλοξενεί 17 έργα που απεικονίζουν την προέλευση και ανάπτυξη των παιχνιδιών στην αρχαία Ελλάδα. Τα εκθέματα, αντιπροσωπευτικά της ελληνικής αρχαιότητας, είναι ταξινομημένα σε ενότητες, όπως παιχνίδια τύχης, παιχνίδια στρατηγικής, αθλητικά παιχνίδια, και ακολουθούν χρονολογική σειρά.

Η ποικιλία των αντικειμένων πιστοποιεί τη σημασία του παιχνιδιού στην αρχαία Ελλάδα, ενώ αποτυπώνει σημαντικές πτυχές του ελληνικού πολιτισμού. Το υλικό που παρουσιάζεται βασίστηκε στην έρευνα που πραγματοποίησε ο κ. Χρήστος Λάζος, συγγραφέας του βιβλίου ”Παιχνίδια στην Αρχαιότητα”, η έκδοση του οποίου έγινε με τη χορηγία της Intralot.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού κόσμου της Χιλής, καθώς και δημοσιογράφοι.

Την έκθεση τίμησε με την παρουσία του ο Έλληνας Πρέσβης στη Χιλή, κος Χρ. Δημητρίου, ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του είπε μεταξύ άλλων, ”Η έκθεση αυτή αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ των κρατικών φορέων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως της Intralot. Πιστεύουμε ότι αυτή η έκθεση πρέπει να αποτελέσει πρότυπο στο μέλλον, για τη μελέτη της ιστορίας των τυχερών παιχνιδιών κατά τη διάρκειας της προ-ισπανικής και αποικιακής περιόδου στη Χιλή.”

Ο κ. Tiberiu Grigorescu, γενικός διευθυντής της Intralot de Chile ανέφερε στην ομιλία του: ”Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλαμε στην πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης, η οποία προσφέρει πολύτιμα στοιχεία, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα το παρόν και να προετοιμαστούμε για το μέλλον”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot και πρόεδρος του Ελληνο-Χιλιανού Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος χαρακτήρισε τα παιχνίδια ως μια αέναη πηγή πληροφοριών. Δήλωσε ακόμη: ”Τα παιχνίδια ενισχύουν την αντίληψη, ενθαρρύνουν τη λήψη πρωτοβουλίας & σκέψης και ανταμείβουν την επιτυχία. Είμαστε πολύ ευτυχείς που υποστηρίζουμε αυτήν την έκθεση, η οποία αναδεικνύει άγνωστες πτυχές του ελληνικού πολιτισμού, όπως τα τυχερά παιχνίδια, βοηθώντας μας να ανακαλύψουμε και να εκτιμήσουμε την καλλιτεχνική έκφραση και τις πολιτιστικές αξίες κάθε εποχής”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v