Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Συνεδριάζει το ΔΣ, απεργεί η ΓΕΝΟΠ

Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινά από αύριο η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αντιδρώντας σε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα αύριο συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης.

ΔΕΗ: Συνεδριάζει το ΔΣ, απεργεί η ΓΕΝΟΠ
της Χρύσας Λιάγγου

Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινά από αύριο η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αντιδρώντας σε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα στη βουλή.

Συγκεκριμένα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αντιδρά στη ρύθμιση που προβλέπει την απόδοση του διαχειριστή δικτύου διανομής από τη ΔΕΗ και την ενσωμάτωσή του στο σημερινό διαχειριστή συστήματος. Αίτημα της ΓΕΝΟΠ είναι ο διαχειριστής δικτύου να αποτελέσει θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ, περιθώριο που αφήνει η κοινοτική οδηγία.

Στο μεταξύ αναμένεται αύριο η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ μετά την αποχώρηση του κ. Μωυσή τον οποίο και θα αντικαταστήσει ο γ.γ. του υπουργείο οικονομίας, Γ. Μέργος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα του συμβουλίου, μεταξύ άλλων, περιέχονται η συμφωνία με την ιταλική Edison για συνεργασία στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού καθώς και οι φιλικός διακανονισμός με την ανάδοχο κοινοπραξία θερμοηλεκτρικής μονάδας στη Φλώρινα.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τον ηλεκτρισμό ο κ. Σιούφας κατά την ομιλία του στη βουλή ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιηθεί η προκήρυξη των διαγωνισμών για την εγκατάσταση των πρώτων 900 ιδιωτικών MW και μέχρι το τέλος του έτους θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι, που κατέχουν ήδη άδειες, να καταθέσουν τις προσφορές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v