Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Το Δεκέμβριο το νέο εργοστάσιο ενέργειας

Το Δεκέμβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο Π. Καβουλάκο, ενώ σχεδιάζεται η διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας στην εγχώρια αγορά και το εξωτερικό με την Ιταλία να περιλαμβάνεται στις χώρες που εξετάζονται.

ΕΛΠΕ: Το Δεκέμβριο το νέο εργοστάσιο ενέργειας
Το Δεκέμβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του οποίο ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια θα κάνει το ντεμπούτο του στην υπό απελευθέρωση αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, όπως δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Π. Καβουλάκος.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία της χώρας θα ξεκινήσει τις εμπορικές της δραστηριότητες με το νέο εργοστάσιό ισχύος 390 μεγαβάτ (MW) στην Θεσσαλονίκη στα τέλη του έτους.

”Το εργοστάσιο βρίσκεται τώρα στην φάση των δοκιμών και της έναρξης λειτουργίας. Έχει σχεδιαστεί η εμπορική λειτουργία του στα τέλη Δεκεμβρίου,” δήλωσε ο κ. Καβουλάκος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, ”τα ΕΛΠΕ σχεδιάζουν να διαθέσουν ηλεκτρική ενέργεια στην εγχώρια αγορά καθώς και στο εξωτερικό, με την Ιταλία να περιλαμβάνεται μεταξύ των αγορών που εξετάζει ο όμιλος λόγω των υψηλότερων τιμών χονδρικής.

”Είναι καθαρά θέμα υψηλότερων τιμών χονδρικής στην Ιταλία συγκριτικά με την Ελλάδα, όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν”, δήλωσε.

”Ο νόμος θα ξεκαθαρίσει το πως θα λειτουργήσει η απελευθερωμένη αγορά χονδρικής. Το εργοστάσιό μας θα αποτελέσει ένα τεστ για τη δυνατότητα των ιδιωτών παραγωγών ενέργειας να επενδύσουν στην Ελλάδα”, πρόσθεσε ο κ. Καβουλάκος.

Παράλληλα, τα ΕΛΠΕ ενδεχομένως να αναθεωρήσουν την εκτίμηση για τα λειτουργικά κέρδη του εργοστασίου ενέργειας όταν λάβουν περισσότερες διευκρινήσεις για την αγορά ενέργειας (απελευθέρωση).

”Περιμένουμε τις διευκρινήσεις επί του νομοσχεδίου. Ίσως αναθεωρήσουμε την εκτίμησή μας για τα κέρδη EBITDA. Η πρώτη μας πρόβλεψη για τα κέρδη EBITDA βασίστηκε στις εκτιμήσεις εκείνο το διάστημα”, είπε ο Καβουλάκος.

Τον Μάιο ο κ. Καβουλάκος προέβλεψε ότι το εργοστάσιο ενέργειας θα σημειώσει από το 2006 κέρδη 35-50 εκατ. ευρώ προ φόρων, τόκων προβλέψεων και αποσβέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v