Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Νεότερα για επιστροφή κεφαλαίου αρχές 2006

Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να υπάρχουν νεότερα από τον ΟΠΑΠ όσον αφορά στην εισαγωγή των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο ”Πάμε Στοίχημα”, αλλά και σχετικά με την επιστροφή κεφαλαίου. Μέχρι τις 10/12 θα καταθέσει ο ΟΠΑΠ την αναθεωρημένη πρόταση για το ”Στοίχημα”.

ΟΠΑΠ: Νεότερα για επιστροφή κεφαλαίου αρχές 2006
της Μαρίσης Μπαλιούση

Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να υπάρχουν νεότερα από τον ΟΠΑΠ όσον αφορά στην εισαγωγή των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο ”Πάμε Στοίχημα”, αλλά και σχετικά με την επιστροφή κεφαλαίου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Βασίλης Νειάδας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές στο πλαίσιο του σχολιασμού των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, η διοίκηση του Οργανισμού έχει ήδη λάβει από την κυβέρνηση τις παρατηρήσεις της σχετικά με το θέμα, τις οποίες και εξετάζει.

Συμπλήρωσε δε πως ο ΟΠΑΠ προτίθεται να υποβάλλει νέα αναθεωρημένη πρόταση μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

Ως εκ τούτου και σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Νειάδα δεδομένου ότι το ελληνικό πρωτάθλημα σταματάει στις 18 Δεκεμβρίου (λόγω των εορτών) η εισαγωγή των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο ”Πάμε Στοίχημα” μετατίθεται για τις αρχές του 2006.

Ο κ. Νειάδας διευκρίνισε πως οι προτάσεις της κυβέρνησης αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που διέπει από τη μια την Intralot και τον ΟΠΑΠ και από την άλλη τις ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου.

”Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ώστε να καθορίσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, κάνοντας παράλληλα τον διαχωρισμό μεταξύ των μετόχων που είναι ενεργοί και εκείνων που είναι παθητικοί (passive και active)” είπε ο κ. Νειάδας.

Εξάλλου και σχετικά με την επιστροφή κεφαλαίου ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ επεσήμανε ότι ήδη τρεις οίκοι εξετάζουν τη σχετική γνωμοδότηση, ώστε να αποφασίσουν κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης της δομής του ισολογισμού, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές του 2006.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού αναφέρθηκε και στην ανάκαμψη που παρουσιάζει το ”Πάμε Στοίχημα”, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει συγκεκριμένες ποσοστιαίες μεταβολές.

Έκανε ωστόσο εκτενή αναφορά στο live betting, το οποίο και ξεκινά από σήμερα με τον αγώνα του Παναθηναϊκού – Ουντινέζε στο πλαίσιο του Champions League.

Επεσήμανε επίσης πως οι ώρες κατά τις οποίες θα διεξάγεται το live betting δεν θα ”κανιβαλίσουν” το ΚΙΝΟ, ενώ προσέθεσε πως ενώ στην παρούσα φάση το live betting θα διεξάγεται κατά τη διάρκεια ενός μόνο αγώνα εξετάζονται τρόποι ώστε στο μέλλον να υπάρχει η δυνατότητα για δυο αγώνες παράλληλα.

Παράλληλα, η διοίκηση αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση των νέων τερματικών από την Intralot, σημειώνοντας ότι περίπου 200-300 εξ αυτών αναμένεται να τοποθετηθούν εντός του Δεκεμβρίου, ενώ συμπλήρωσε ότι το σύνολο των 2.000 εκτιμάται ότι θα έχει εγκατασταθεί και θα λειτουργεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2006.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ θα διανείμει προμέρισμα ύψους 0,48 ευρώ για τη χρήση του 2005. Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι κάτοχοι μετοχών του Οργανισμού στη λήξη της συνεδρίασης της 13ης Δεκεμβρίου 2005, ενώ η καταβολή του προμερίσματος θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v