Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Επιβεβαίωση Ακη για κροατική ΙΝΑ

Τη συμμετοχή των ΕΛΠΕ στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 25% της κρατικής κροατικής εταιρίας ΙΝΑ επιβεβαίωσε ο Α. Τσοχατζόπουλος από την Κροατία, όπου συζήτησε θέματα διμερούς συνεργασίας.

ΕΛΠΕ: Επιβεβαίωση Ακη για κροατική ΙΝΑ
Στην επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος των ΕΛΠΕ να εξαγοράσουν το 25% της κροατικής εταιρίας INA, προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλος, από την Κροατία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Οπως ο ίδιος δήλωσε, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας της Κροατίας, Voikovich Hrvoje, τα ΕΛΠΕ ενδιαφέρθηκαν ήδη και ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καταθέτοντας σχετική πρόταση για την εξαγορά του 25% της κρατικής κροατικής εταιρίας, ΙΝΑ, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς έρευνας και εξόρυξης στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, διαθέτοντας δύο διυλιστήρια και δίκτυο 600 περίπου πρατηρίων.

Επίσης, ο Α. Τσοχατζόπουλος, εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την συμβολή της στην ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου από την εποχή του εμφυλίου πολέμου υποσταθμού ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη Ερνεστίνοβο της Κροατίας.

Να σημειωθεί, ότι ο εν λόγω σταθμός χαρακτηρίζεται ως κομβικό σημείο για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Κεντρική Ευρώπη προς τα Βαλκάνια.

Στα πλαίσια των επαφών, η κροατική πλευρά δήλωσε προς τον Α. Τσοχατζόπουλο την πλήρη υποστήριξη και την πρόθεση συμμετοχής της στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τις χώρες της Κασπίας μέσω Τουρκίας, Ελλάδας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Κροατίας προς την Αυστρία και την Κεντρική Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v