Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Διαζύγιο” Μπαλάφα - Προοδευτικής

Δεν θα προχωρήσουν, τελικά, στη μεταξύ τους συγχώνευση οι κατασκευαστικές Προοδευτική και Μπαλάφας, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, το πρόβλημα προέκυψε από την πλευρά της Προοδευτικής.

”Διαζύγιο” Μπαλάφα - Προοδευτικής
”Εις τα εξ ων συνετέθη” οδηγήθηκε το επιχειρηματικό σχήμα των Μπαλάφα - Προοδευτική που είχε συγκροτηθεί λίγο πριν τη λήξη του χρονικού περιθωρίου του ΥΠΕΧΩΔΕ για την υποβολή δεσμευτικών δηλώσεων, με στόχο τη συγκρότηση ομ΄8ιλου και τη διεκδίκηση του ανώτερου εργοληπτικού πτυχίου (7ης τάξης).

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις, που απέστειλαν σήμερα προς το ΧΑΑ οι δύο εταιρίες δεν πρόκειται να προχωρήσουν στη σύσταση ομίλου, κάτι το οποίο ”κυκλοφορούσε” το τελευταίο διάστημα σε δημοσιογραφικούς κύκλους.

Το συγκεκριμένο σχήμα, παρά το γεγονός, ότι στένευαν τα χρονικά περιθώρια για τη συγκρότηση ομίλου, δεν είχε καταλήξει ούτε στις σχέσεις αξιών, καθώς ούτε και στις σχέσεις ανταλλαγής των μετοχών τους, κάτι που ήδη είχαν κάνει οι υπόλοιποι προς συγκρότηση όμιλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, το πρόβλημα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών προέκυψε από τη μεριά της Προοδευτικής, καθώς, όπως δήλωναν μέχρι και το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στελέχη της Μπαλάφας, η δική τους πλευρά ήταν έτοιμη ανά πάσα στιγμή για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι τόσο ο όμιλος Μπαλάφας με τις θυγατρικές – Κ. Μπαλάφας, Αθηναϊκή Τεχνική και Εβρος – όσο και η Προοδευτική θα πρέπει να προσανατολιστούν πλέον στην απόκτηση του πτυχίου 6ης τάξης, η οποία θα επιτευχθεί με τη συνδρομή μικρότερων θυγατρικών εταιριών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μπαλάφας, οι εταιρίες του ομίλου της θα προχωρήσουν αυτοδύναμα στην απόκτηση πτυχίου 6ης τάξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v