Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Εξετάζεται η επιστροφή κεφαλαίου

Εχει ανατεθεί σε ειδικευμένες εταιρίες - συμβούλους η υποβολή γνωμοδότησης, που θα αφορά στην ύπαρξη ή όχι δυνατοτήτων βελτίωσης της δομής του ισολογισμού, με στόχο την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της εταιρίας, επεσήμανε ο ΟΠΑΠ, σχετικά με δημοσίευμα του Τύπου, με θέμα ”Επιστροφή κεφαλαίου στους επενδυτές μελετά η ΟΠΑΠ”.

ΟΠΑΠ: Εξετάζεται η επιστροφή κεφαλαίου
”Εχει ανατεθεί σε ειδικευμένες εταιρίες - συμβούλους η υποβολή ολοκληρωμένης γνωμοδότησης, που θα αφορά στην ύπαρξη ή όχι δυνατοτήτων βελτίωσης της δομής του ισολογισμού, μέσα στα πλαίσια του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, με στόχο, εφόσον καθίσταται εφικτό, την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της εταιρίας”, επισημαίνει ο ΟΠΑΠ σε ανακοίνωσή του προς το Χ.Α.

Η απάντηση σχετίζεται με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Ημερησία”, με θέμα ”Επιστροφή κεφαλαίου στους επενδυτές μελετά η ΟΠΑΠ”.

Όπως τονίζεται στην επιστολή προς το Χ.Α., η εταιρία έγκαιρα και μέσα στο πλαίσιο που ορίζει η παραπάνω απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό όταν ολοκληρωθεί η μελέτη για το παραπάνω θέμα.



Το θέμα προέκυψε ύστερα από έκθεση της CSFB (σ.σ. δες στα δεξιά της σελίδας ”Διαβάστε Επίσης”) για τον ΟΠΑΠ, στην οποία ο διεθνής οίκος, διακρίνοντας έξι θετικούς καταλύτες για τη μετοχή στο διάστημα των επόμενων δύο μηνών, ”βλέπει”, μεταξύ άλλων, ”ενίσχυση της μόχλευσης (leverage) του ισολογισμού, γεγονός που θα προσδώσει επιπλέον 6 ευρώ στην αποτίμηση (Ιανουάριο με Φεβρουάριο του 2006)”.

Παράλληλα, ο οίκος επαναδιατυπώνει η σύσταση ”outperform” και την τιμή-στόχο των 30 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v