Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: ”Ο ανταγνωνισμός θα πλήξει τα μεγέθη”

Πτώση αναμένεται να παρουσιάσουν οι πωλήσεις της Intracom το 2005, παρά τις κινήσεις για στρατηγική επανατοποθέτηση της εταιρίας, όπως ανέφερε κατά τη χθεσινή α΄ επαναληπτική γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Δεληγιάνης. Στα 392 εκατ. ευρώ οι νέες συμβάσεις στο 9μηνο 2005.

Intracom: ”Ο ανταγνωνισμός θα πλήξει τα μεγέθη”
Πτώση αναμένεται να παρουσιάσουν οι πωλήσεις της Intracom το 2005, παρά τις κινήσεις για στρατηγική επανατοποθέτηση της εταιρίας, όπως ανέφερε κατά τη χθεσινή α΄ επαναληπτική γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Δεληγιάνης.

Ειδικότερα, επισήμανε ότι η υστέρηση αυτή αποδίδεται κυρίως στην ένταση του ανταγωνισμού στον διεθνή χώρο των τηλεπικοινωνιών και ιδιαίτερα στη χρονική μετακύλιση σειράς μεγάλων έργων που αναμένονταν, από το 2005 στο 2006.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Δεληγιάννη, συνεχίστηκαν και στη διάρκεια αυτής της χρονιάς, παρά τις προσπάθειες των αρμόδιων φορέων και προσώπων, οι χρόνιες καθυστερήσεις του προγράμματος της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Οι καθυστερήσεις αυτές, σε συνδυασμό με τη διατήρηση σε σχετικά υψηλά επίπεδα της υποδομής της εταιρίας, με στόχο την ανάληψη αυτών των έργων, θα έχει αναπόφευκτες επιπτώσεις τόσο στον κύκλο εργασιών του 2005 όσο και στα αποτελέσματα της χρήσης 2005.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intracom, στόχος της εταιρίας είναι η αντιστάθμιση της μείωσης των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά με τη δυναμική παρουσία στο εξωτερικό και όπως σημείωσε αυτό ”αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι αναμένεται πάνω από το 50% του κύκλου εργασιών να προέλθει από τις διεθνείς δραστηριότητες, ενώ οι συνολικές υπογραφές νέων συμβάσεων κατά το εννεάμηνο του 2005, σε επίπεδο ομίλου, ανήλθαν σε 392 εκατ. ευρώ, με το ποσοστό που αφορά το εξωτερικό να αγγίζει το 58%.

Ο κ. Δεληγιάννης αναφερόμενος και στις πρόσφατες εξελίξεις, τόνισε ότι την τελευταία διετία έχει επισημανθεί η σημασία της σύγκλισης πληροφορικής και επικοινωνιών -ιδιαίτερα μέσω της τεχνολογίας Internet- και η σπουδαιότητα του να προσφέρει η Intracom ως πάροχος ολοκληρωμένες υπηρεσίες.

Τέλος, ανέφερε ότι οι κινήσεις εξαγορών τις οποίες ξεκίνησε η εταιρία το καλοκαίρι εντάσσονται σε μια συγκροτημένη στρατηγική για το μέλλον - και είναι αναγκαίες για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της Intracom σε μια αγορά με τα χαρακτηριστικά της σύγκλισης πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά η α΄ επαναληπτική Γ.Σ. των μετοχών της εταιρίας αποφασίστηκε η απόσχιση του κλάδου των τηλεπικοινωνιακών λύσεων (Telecom Solutions) και του κλάδου των αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων (Defense Electronic Systems) και η εισφορά αυτών, αντίστοιχα, στις κατά 100% θυγατρικές της Intracom, Ήλιδα Ελλάς, η οποία έχει μετονομαστεί σε Intracom Telecom, και Πράξις (Praxis) Αυτοματισμών, η οποία έχει μετονομαστεί σε Intracom Defense.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v