Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Ανω των προβλέψεων αναμένεται το τρίμηνο

Σημαντικά πάνω από τις δεσμεύσεις της διοίκησης αναμένεται να διαμορφωθούν τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου για την Jumbo, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr. Η εταιρία αναμένεται να παρουσιάσει πωλήσεις αυξημένες κατά 15% περίπου και αύξηση EBITDA πάνω από 12%.

Jumbo: Ανω των προβλέψεων αναμένεται το τρίμηνο
της Αντιόπης Σχοινά

Σημαντικά πάνω από τις δεσμεύσεις της διοίκησης αναμένεται να διαμορφωθούν τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου για την Jumbo, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr.

Ειδικότερα, η διοίκηση έχει δεσμευθεί για αύξηση πωλήσεων και κερδών της τάξης του 12%, ωστόσο φαίνεται ότι παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν στο συγκεκριμένο διάστημα σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό, η εταιρεία θα καταφέρει να υπερκεράσει τις δεσμεύσεις της.

Συγκεκριμένα στο εξεταζόμενο διάστημα, εξέλειψαν η τουριστική έξαρση του 2004, τα έσοδα από την μασκότ της Ολυμπιάδας, ενώ στα αρνητικά της περιόδου προστίθεται και η πτώση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο.

Μολαταύτα, η εταιρεία η οποία αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα της περιόδου θα παρουσιάσει πωλήσεις αυξημένες κατά 15% περίπου, αύξηση EBITDA πάνω από 12%, ενώ σημαντικά υψηλότερα θα είναι και τα κέρδη.

Άλλωστε η Εγνατία Finance σε έκθεση της στις 16/11 αναφέρει ότι τα προ φόρων και μετά δικαιωμάτων κέρδη τριμήνου της Jumbo θα καταγράψουν αύξηση 28,9% και θα διαμορφωθούν στα 9,6 εκατ. ευρώ, οι πωλήσεις εκτιμώνται στα 58,8 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 15,6% και τα EBITDA στα 13,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 18,1%.

Η εταιρεία βρίσκεται σε αυτή την περίοδο σε φάση ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων της στο εσωτερικό της χώρας, ενώ στο εξωτερικό, προχώρησε στη σύσταση της Jumbo Bulgaria και έχει ήδη ξεκινήσει η δημιουργία του πρώτου καταστήματος στη Σόφια. Επόμενος στόχος της εταιρείας, που τοποθετείται χρονικά εντός του 2007, είναι η αγορά της Ρουμανίας.

Στο εσωτερικό η εταιρεία ολοκληρώνει το άνοιγμα δύο καταστημάτων στην Κέρκυρα, το 2ο κατάστημα στην Πάτρα, ένα κατάστημα στην Παιανία και ένα στην Αλεξανδρούπολη, ενώ στόχος παραμένει το άνοιγμα 5 καταστημάτων ετησίως.

Στις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Jumbo στην όποια η διοίκηση της Jumbo προτίθεται να προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 0,22 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο είναι κατά 29% υψηλότερο σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική χρήση.

Η Jumbo κατέχει περίπου το 30% της αγοράς Παιχνιδιών, ειδών Μπεμπέ και βιβλιοχαρτοπωλείου ενώ στόχος του Ομίλου είναι η διεύρυνση του μεριδίου αγοράς στο επίπεδο του 38% περίπου.

Να σημειωθεί ότι η αγορά παιχνιδιού στην Ελλάδα ξεπερνά τα 340 εκατ. ευρώ, η οποία σήμερα βρίσκεται σε στάδιο στασιμότητας και αναδιάταξη. Η αγορά ειδών Μπεμπέ υπολογίζεται σε 180 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα αυτή του βιβλιοχαρτοπωλείου η οποία είναι πολλαπλά αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη φθάνει στα 75 εκατ. ευρώ περίπου ετησίως.

Παράλληλα ο όμιλος δραστηριοποιείται στην αγορά των εποχιακών προϊόντων, των ειδών διακόσμησης, δώρων και οικιακής χρήσης που σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνά τα 155 εκατ. Ευρώ ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v