Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέρασε το πακέτο της Solvency προς τη Sciens

Πέρασαν με τη μορφή πακέτου μέσω του Χ.Α. οι 8.363.520 μετοχές της Solvency Διεθνής Συμμετοχών (πρώην Ηλέκτρα), που αντιστοιχούν στο 45% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, στην τιμή των 4,31 ευρώ ανά μετοχή. Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές.

Πέρασε το πακέτο της Solvency προς τη Sciens
Πέρασαν με τη μορφή πακέτου μέσω του Χ.Α. οι 8.363.520 μετοχές της Solvency Διεθνής Συμμετοχών (πρώην Ηλέκτρα), που αντιστοιχούν στο 45% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, στην τιμή των 4,31 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι χθες η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την πρόθεσή της για μεταβίβαση των εν λόγω μετοχών προς τη Sciens Hellenic Capital.

----- Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει ότι η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει στην πώληση του 45% της Solvency Διεθνής Συμμετοχών (πρώην Ηλέκτρα) προς τη Sciens Hellenic Capital κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι η εν λόγω κίνηση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της τράπεζας για μείωση της έκθεσής της στο real estate.

Αναφέρει παράλληλα πως η χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της Solvency διαμορφώθηκε στα 3,74 ευρώ, ενώ συμπληρώνει πως το συνολικό τίμημα της μεταβίβασης ανέρχεται στα 36 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνει επίσης πως η Sciens Hellenic Capital θα αναλάβει το management της εταιρίας ενώ η Τράπεζα Πειραιώς θα παραµείνει µε ποσοστό 42% και δεν θα ενοποιεί πλήρως την εταιρία.

Σημειώνεται ότι η Solvency International κατέχει το 37% της Πειραιώς Επενδύσεις Ακίνητης Περιουσίας (κεφαλαιοποίηση 115 εκατ. ευρώ) και

7% στο Club Hotel Loutraki.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v