Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Αύξηση 17,3% στα κέρδη προ φόρων

Αύξηση 17,3% στα 41,8 εκατ. ευρώ εμφάνισαν τα κέρδη προ φόρων και χρηματοοικονομικών εξόδων του Ομίλου της Frigoglass στο εννεάμηνο 2005, ενώ τα EBITDA ανήλθαν στα 58,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 12%.

Frigoglass: Αύξηση 17,3% στα κέρδη προ φόρων
Αύξηση 17,3% στα 41,8 εκατ. ευρώ εμφάνισαν τα κέρδη προ φόρων και χρηματοοικονομικών εξόδων του Ομίλου της Frigoglass στο εννεάμηνο 2005, ενώ τα EBITDA ανήλθαν στα 58,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 12%.

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 308,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας βελτίωση κατά 16%, ενώ οι πωλήσεις ICM προς ξυθοποιεία αυξήθηκαν κατά 113%.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,59 ευρώ έναντι 0,39 ευρώ, ενώ ο δείκτης Πωλήσεων προς Κεφάλαιο βελτιώθηκε κατά 3,1%.

Επιπλέον, τα κέρδη μετά από φόρους της μητρικής διαμορφώθηκαν στα 9,692 εκατ. ευρώ, από 4,355 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2004, ενώ ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 44,126 εκατ. ευρώ από 40,476 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2004.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Λόη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Frigoglass:

”Η δυναμική και κερδοφόρα πορεία της Frigoglass συνεχίστηκε και κατά το τρίτο τρίμηνο του 2005. Ο κύκλος εργασιών και στους δύο κύριους άξονες δραστηριότητας του Ομίλου εξακολουθεί να παρουσιάζει αυξητική τάση, αποτέλεσμα της διαρκούς προσέλκυσης νέων πελατών.

Παράλληλα, η εστιασμένη και επιτυχής προσπάθεια ενίσχυσης της παραγωγικότητας αντισταθμίζει μερικά τη πίεση που ασκούν οι αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών στα περιθώρια μικτού κέρδους.

Με ενισχυμένη πελατειακή βάση και αυξημένα μερίδια αγοράς, ο κλάδος Επαγγελματικής Ψύξης εμφανίζει αυξημένο κύκλο εργασιών. Τα λειτουργικά κέρδη του κλάδου ενισχύονται, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που προκαλούν οι αυξημένες τιμές των πρώτων υλών. Οι δραστηριότητες στη Νιγηρία αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις από την μειωμένη εγχώρια ζήτηση στο γυαλί.

Όμως η αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας καθώς και τα θετικά αποτελέσματα στους τομείς μεταλλικών πωμάτων, προϊόντων PET και επαγγελματικής ψύξης έχει διατηρήσει υψηλά τον κύκλο εργασιών.

Τα περιθώρια κέρδους ενισχύονται ως αποτέλεσμα της υψηλότερης αποδοτικότητας και της βέλτιστης αξιοποίησης των παραγωγικών δυνατοτήτων του κλάδου.

Στη VPI, υψηλότερες τιμές πώλησης των προϊόντων επέτρεψαν την μερική απορρόφηση του αυξημένου κόστους των πρώτων υλών και επηρέασαν θετικά την κερδοφορία. Οι σταθερά ανοδικές πωλήσεις και τα έως σήμερα θετικά αποτελέσματα του Ομίλου, μας οδηγούν σε περαιτέρω αναθεώρηση των προβλέψεων μας για το σύνολο του τρέχοντος έτους”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v