Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Από 17 Νοεμβρίου οι νέες μετοχές στο ΧΑ

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2005 θα αρχίσει στο Χρηματιστήριο Αθηνών η διαπραγμάτευση των 16.653.425 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της τράπεζας. Οι νέες μετοχές εκδόθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της ΕΛΕΧΑ.

Πειραιώς: Από 17 Νοεμβρίου οι νέες μετοχές στο ΧΑ
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2005 θα αρχίσει στο Χρηματιστήριο Αθηνών η διαπραγμάτευση των 16.653.425 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της τράπεζας.

Οι νέες μετοχές εκδόθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, η εισαγωγή των οποίων εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Χ.Α. στη συνεδρίαση του της 8.11.2005.

Σημειώνεται ότι η σχέση ανταλλαγής έχει ως ακολούθως:

α) κάθε μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς θα ανταλλάσσει μία (1) κοινή ονομαστική με ψήφο μετοχή ονομαστικής αξίας 4,15 ευρώ που κατέχει με μία (1) κοινή ονομαστική με ψήφο μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. ονομαστικής αξίας 4,77 ευρώ η καθεμία, που εκδίδεται λόγω της συγχώνευσης

β) κάθε μέτοχος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου Α.Ε. θα ανταλλάσει μια (1) κοινή ανώνυμη μετοχή ονομαστικής αξίας 2,50 ευρώ που κατέχει με 0,20746888 κοινής ονομαστικής με ψήφο μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς ονομαστικής αξίας 4,77 ευρώ η καθεμία, που εκδίδονται λόγω της συγχώνευσης, δηλαδή θα ανταλλάσσονται 4,82 μετοχές της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου Α.Ε. με μία (1) μετοχή της τράπεζας.

Εφόσον κατά την ανταλλαγή των μετοχών προκύψουν κλασματικά δικαιώματα, παρέχεται στους μετόχους εξάμηνη προθεσμία, από την εισαγωγή των μετοχών προκειμένου είτε να τα διαθέσουν, είτε να αποκτήσουν τα υπολειπόμενα κλασματικά υπόλοιπα για το σχηματισμό ακέραιων μονάδων μετοχών.

Εάν παρέλθει άπρακτη η παραπάνω προθεσμία, τα κλασματικά δικαιώματα θα εκποιηθούν με επιμέλεια της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το προϊόν της εκποίησης θα αποδοθεί στους δικαιούχους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v