Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrakat: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της Intramet

Εγκρίθηκε σήμερα από τις Γενικές Συνελεύσεις των εταιρειών Intrakat και Intramet η συγχώνευσή τους με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Intrakat: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της Intramet
Εγκρίθηκε σήμερα από τις Γενικές Συνελεύσεις των εταιρειών Intrakat και Intramet η συγχώνευσή τους με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Η σχέση ανταλλαγής που αποφασίσθηκε σύμφωνα με το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης είναι 1:1. Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας θα ανέρχεται σε 14.581.875 ευρώ, διαιρούμενο σε 48.606.250 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία.

Η επωνυμία της νέας εταιρείας θα είναι ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ενώ ο διακριτικός τίτλος παραμένει INTRAKAT. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μέτοχοι της απορροφώμενης εταιρείας Intramet θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διάθεση κερδών της Intrakat για τη χρήση 2005.

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Πέτρος Σουρέτης, βασικός στόχος της διοίκησης είναι η δημιουργία ενός ενισχυμένου εταιρικού σχήματος σε οικονομικό, επιχειρηματικό και διοικητικό επίπεδο. Η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάζει ολοκληρωμένες λύσεις σε σύνθετα κατασκευαστικά έργα, εκμεταλλευόμενη τις συνεργίες και τις οικονομίες κλίμακας των δύο εταιρειών σε πολλά προϊόντα, συγκεντρώνοντας όλη την οικονομική αξία που δημιουργείται προς όφελος των μετόχων.

Η οργανωτική και λειτουργική δομή στηρίζεται στη δημιουργία τριών ισχυρών επιχειρησιακών μονάδων:

• Κατασκευές

• Τηλεπικοινωνίες

• Μεταλλικές Κατασκευές

Οι τρεις επιχειρησιακές μονάδες θα λειτουργούν υπό μία ενιαία εταιρική διακυβέρνηση, αλλά και με υψηλή ανταγωνιστικότητα στην αγορά από την αυτοτελή τους υπόσταση. Παράλληλα σχεδιάζεται η ανάπτυξη της δραστηριότητας της νέας εταιρείας στο εξωτερικό.

Εξάλλου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα χορήγησε ειδική έγκριση, για την αγορά από τη μητρική Intracom των ακόλουθων ακινήτων: (α) ενός αγροτεμαχίου, που βρίσκεται στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, στη θέση ”Μπασίς Μετόχι”, επιφανείας 19.081 μ2, αντί συνολικού τιμήματος ποσού 5.800.000. ευρώ (β) ενός αγρού, που βρίσκεται στην Παιανία Αττικής, στη θέση ”Δρομέζι” ή ”Φικκοκλά”, επιφανείας 950,80 μ2, αντί τιμήματος ποσού 833.004,53 ευρώ (γ) ενός οικοπέδου, που βρίσκεται στην Πάτρα, στη θέση ”Κοτρώνι” ή ”Συχαινά”, επιφανείας 3.323.81 μ2, αντί τιμήματος ποσού 674.419,82 ευρώ.

Η αγορά των ως άνω υπό στ. β και γ ακινήτων θα γίνει είτε με καταβολή ισόποσου με το αντίστοιχο τίμημα εκάστου ακινήτου χρηματικού ποσού είτε με τη μεταβίβαση προς την Intracom του αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας της Intrakat, που βρίσκεται στο Κορωπί Αττικής, στη Βιομηχανική περιοχή Παιανίας - Μαρκοπούλου, στη θέση ”ΚΑΤΩ ΚΑΡΕΛΑ” (ΝΗΣΙΖΑ) Αττικής, επιφανείας 3.870 μ2, αξίας 1.567.400 ευρώ.

Στην δεύτερη περίπτωση η διαφορά ποσού των 59.975,70 ευρώ θα καλυφθεί με καταβολή μετρητών από την Intracom.

Επίσης ορίστηκε ότι η αγορά των ανωτέρω ακινήτων θα ολοκληρωθεί μέχρι την 31-12-06 και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για τη σύναψη των συμβάσεων μεταβίβασης των ως άνω ακινήτων.

To ενδέκατο θέμα της ημερήσιας διάταξης ”Παροχή ειδικής έγκρισης (άδειας) για τη σύναψη ή/και την τροποποίηση συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με μέλη Δ.Σ. και λοιπά πρόσωπα που ορίζονται στο άρθρο 23α δεν συζητήθηκε ούτε ελήφθη απόφαση επ’αυτού ως άνευ αντικειμένου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v