Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Αποκτά το 72,5% της Global Fund Man.

Η Eurobank ανακοίνωσε πως αποκτά το 72,5% της Global Fund Manager ΕΠΕΥ, ενώ το υπόλοιπο 27,5% κατέχει ο Βασίλης Καρατζάς. H εταιρία διαχειρίζεται ην εισηγµένη στο ΧΑ εταιρία επενδύσεων χαρτοφυλακίου, Global New Europe Fund AEEX. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Eurobank: Αποκτά το 72,5% της Global Fund Man.
Η Eurobank ανακοίνωσε πως αποκτά το 72,5% της Global Fund Management ΕΠΕΥ, ενώ το υπόλοιπο 27,5% κατέχει ο Βασίλης Καρατζάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συµφωνία µεταξύ, αφενός µεν της Eurobank και του κ. Καρατζά, αφετέρου δε µε τους βασικούς µετόχους της εταιρίας Global Fund Management ΕΠΕΥ, τον κ. Άγγελο Πλακόπητα και την εταιρεία Global Finance, υπεγράφη σήµερα.



Σημειώνεται, πως η Global Fund Management ΕΠΕΥ είναι εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών µε εξειδίκευση στις αναδυόµενες αγορές.

Ειδικότερα, διαχειρίζεται την εισηγµένη στο ΧΑ εταιρία επενδύσεων χαρτοφυλακίου, Global New Europe Fund AEEX, η οποία επενδύει στις αναδυόµενες αγορές της Ευρώπης & της Μέσης Ανατολής.

Η Global New Europe Fund AEEX έχει σήµερα ενεργητικό 75 εκατ. ευρώ και απόδοση από την αρχή του έτους 28,7% από τις υψηλότερες αποδόσεις του κλάδου.

Η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει επίσης αµέσως στη δηµιουργία και διαχείριση ενός νέου αµοιβαίου κεφαλαίου αντιστάθµισης κινδύνου (Hedge Fund) µε επωνυµία Levant Fund, µε έµφαση στις αγορές της Τουρκίας και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Τα υπό διαχείριση κεφάλαια θα προέλθουν κυρίως από διεθνείς θεσµικούς επενδυτές.

Η συγκεκριµένη εξαγορά εντάσσεται στην στρατηγική του οµίλου Eurobank EFG για την περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης του στην αγορά διαχείρισης κεφαλαίων (Asset Management) στην Ελλάδα, όπου ήδη κατέχει την πρώτη θέση στα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη του τοµέα Asset Management στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όπου έχει φυσική παρουσία µέσω τραπεζών, δικτύου υποκαταστηµάτων & θυγατρικών.

Μετά την εξαγορά της Global Fund Management ΕΠΕΥ, ο ιδρυτής κ. Άγγελος Πλακόπητας θα παραµείνει στην Επενδυτική Επιτροπή της Global New Europe Fund AEEX.

Διευθύνων σύµβουλος της εταιρίας και υπεύθυνος για τη διαχείριση των κεφαλαίων και την ανάπτυξη εργασιών παραµένει ο κ. Βασίλης Καρατζάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v