Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικής: Προς διανομή μερίσματος 0,15 ευρώ

Iδια με τα περσινά και ενδεχομένως καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα της Τράπεζας Αττικής το 2002, προέβλεψε ο πρόεδρος της, Κ. Σταμούλης, εκτιμώντας ότι το νέο σχήμα που θα προκύψει από την πώληση του 17% της Εμπορικής θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες. Το μέρισμα ανέρχεται σε 0,15 ευρώ ανά μετοχή.

Αττικής: Προς διανομή μερίσματος 0,15 ευρώ
Την πρόβλεψη του ότι τα αποτελέσματα της Τράπεζας Αττικής θα είναι ίδια με τα περσινά και ενδεχομένως καλύτερα στο τέλος του 2002, έκανε πριν από λίγο ο πρόεδρος της τράπεζας, Κ. Σταμούλης.

Μιλώντας στη γ.σ των μετόχων, ο κ. Σταμούλης εκτίμησε, ότι όποιο νέο σχήμα προκύψει μετά την πώληση της συμμετοχής της Εμπορικής, είτε αυτό θα προέρχεται από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό, θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για το μέλλον της Αττικής.

Οπως αποφασίστηκε στη γ.σ, η τράπεζα θα προχωρήσει στη διανομή μερίσματος 0,15 ευρώ (50 δρχ.). Ημερομηνία καταβολής του μερίσματος ορίστηκε η 31 Ιουλίου, ενώ δικαίωμα στο μέρισμα θα έχουν όσοι είναι κάτοχοι μετοχών της τράπεζας στις 18 Ιουνίου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σταμούλης τόνισε, ότι το ΤΣΜΕΔΕ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θέλουν να παραμείνουν στο μετοχικό σχήμα της Αττικής, αλλά δεν ”βλέπει” πιθανή αύξηση της συμμετοχής τους, γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο το δημόσιο θα αποκτήσει πάνω του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια της γ.σ, ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Ψαχούλιας, έκανε λόγο για αγωγές που ασκήθηκαν σε βάρος του Δ.Σ. για τον τρόπο που έγιναν οι τελευταίες πρφοσλήψεις. Ο κ. Σταμούλης απάντησε, ότι το Δ.Σ. λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφισβήτηση και ότι απονέμεται δικαιοσύνη χωρίς υπερβολές κα δυσαρμονίες.

Σημειώθηκε ακόμα, ότι το προηγούμενο δωδεκάμηνο, η τράπεζα προχώρησε στην αγορά 3,88% ίδιων μετοχών, με μέση τιμή κτήσης τα 6,4 ευρώ.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στη γ.σ, θα εγκατασταθεί στις 28 Ιουνίου το νέο πελατοκεντρικό πληροφοριακό σύστημα της τράπεζας, το οποίο στηρίζει τη δημιουργία και διάθεση νέων προϊόντων. Επίσης, διευρύνεται το δίκτυο καταστημάτων με τη δημιουργία δύο νέων καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη και στην Αλεξανδρούπολη το α’ πεντάμηνο του 2002, ενώ επίκειται και η λειτουργία του 53ου καταστήματος στην Ξάνθη, με πρόβλεψη τα 60 καταστήματα ως το τέλος του 2002.

Αναφορικά με τις θυγατρικές, υπογραμμίστηκε, ότι η Αττικής Leasing έχει εγκρίνει πιστώσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ, η Αττική Επενδυτική έχει πετύχει αύξηση της εσωτερικής αξίας της μετοχής κατά 0,78% και προετοιμάζεται για την εισαγωγή της στο ΧΑΑ. Η Αττική ΑΕΔΑΚ διαθέτει ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο Διαχείρισης Διαθεσίμων Εσωτερικού και η χρηματιστηριακή Αττικής Κερδώος Ερμής έχει εκλογικεύσει τη λειτουργία της για την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων.

Τέλος, αναφέρθηκε ότι ολοκληρώνονται οι μελέτες για την ενεργοποίηση της τράπεζας στους τομείς του factoring, της πρακτόρευσης ασφαλειών, του venture capital και του real estate.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v