Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Αύξηση κερδών για όμιλο και μητρική

Κατά 57,5% αυξήθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Intralot στο εννεάμηνο του 2005, με τα κέρδη μετά από φόρους και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας να ενισχύονται κατά 15,77%. Μείωση εσόδων και αύξηση κερδών για τη μητρική. Στα 0,23 ευρώ το προμέρισμα. Ανοδική αναθεώρηση εκτιμήσεων για κέρδη χρήσης από διοίκηση. Πως σχολιάζουν οι ΑΧΕ

Intralot: Αύξηση κερδών για όμιλο και μητρική
Με αύξηση των εσόδων, αλλά και των κερδών έκλεισε το εννεάμηνο του 2005 για τον όμιλο της Intralot, ενώ κάμψη του τζίρου με ενίσχυση της κερδοφορίας εμφανίζει η μητρική.

Στα 0,23 ευρώ, από 0,20 ευρώ πέρυσι, το προμέρισμα για τη χρήση του 2005.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα στοιχεία της περιόδου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Intralot παρουσιάζει αύξηση 57,7%, διαμορφούμενος στα 363,07 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 230,2 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας στις ενοποιημένες καταστάσεις περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα της διεθνούς δραστηριότητας του Ομίλου, που συνεισφέρουν κατά 76,9% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών κατά 55,5% στα κέρδη.

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου ενισχύθηκαν την ίδια στιγμή κατά 15,77%, καθώς ανήλθαν στα 56,9 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 49,23 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου του 2004.

Σε επίπεδο μητρικής ο κύκλος εργασιών παρουσιάζει μείωση 20,72%, καθώς κατήλθε στα 79,61 εκατ. ευρώ, έναντι 100,42 εκατ. ευρώ πέρυσι, με τα κέρδη μετά από φόρους να φτάνουν στα 38,7 εκατ. ευρώ, έναντι 35,65 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ενισχυμένα κατά 8,6%.

Όπως αναφέρεται στα στοιχεία της περιόδου το διοικητικό συμβούλιο της Intralot αποφάσισε, με βάση τα μεγέθη εννεαμήνου, τη διανομή προμερίσματος ύψους 0,23 ευρώ ανά μετοχή.

H Intralot ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αποκόψει το προμέρισμα χρήσεως 2005 μετά την πάροδο της εικοσαημέρου προθεσμίας από την τελευταία δημοσίευση της λογιστικής κατάστασης και σε κάθε περίπτωση μεταξύ των ημερομηνιών 18/11/2005 (ημ/νία λήξης του Σ.Μ.Ε. επί του δείκτη FTSE/ASE Mid 40 στον οποίο συμπεριλαμβάνεται η μετοχή της εταιρίας) και 16/12/2005 (ημ/νία λήξης του Σ.Μ.Ε. επί μετοχών).

Εξάλλου, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η διοίκηση της εταιρίας προχώρησε σε θετική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2005.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να φτάσουν στα 150 εκατ. ευρώ, έναντι 120 εκατ. ευρώ, που είχε ανακοινωθεί στην γενική συνέλευση, τον Απρίλιο του 2005, ενώ η πρόβλεψη για τον κύκλο εργασιών παραμένει στα 500 εκατ. ευρώ.

Η ανοδική αυτή αναθεώρηση οφείλεται στην περαιτέρω ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων της εταιρίας, ιδιαίτερα στην Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot , κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος ανέφερε ότι:

”O Όμιλος Intralot συνεχίζει την ανοδική πορεία του, παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά αυξημένα οικονομικά μεγέθη, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική και το οργανωτικό του μοντέλο.

Ο κύκλος εργασιών του oμίλου μας, το 9μηνο του 2005 παρουσίασε αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικός είναι ο ρυθμός ανάπτυξης των διεθνών μας δραστηριοτήτων, που αυξήθηκε κατά 96,8% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2004.

Πιο συγκεκριμένα τα έσοδα από τις χώρες όπου η Intralot παρέχει υπηρεσίες οργάνωσης, λειτουργίας και διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών, συνεισφέρουν κατά 44,3% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών.



Τα ανοδικά αποτελέσματα των θυγατρικών μας στην Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, υπερβαίνουν τις προσδοκίες μας, ενώ η σύμβαση που υπογράψαμε με τον Οργανισμό Τυχερών Παιχνιδιών της Μοντάνα, εδραιώνει τη θέση της Intralot στις Η.Π.Α.

Ο συνδυασμός επιθετικών στρατηγικών, η ανάπτυξη νέων προϊόντων και η διεθνής επέκταση μας επιτρέπουν στην Intralot να προσφέρει αξία στους μετόχους της και το προμέρισμα της χρήσης του 2005 είναι απόδειξη αυτής μας της δέσμευσης.”

----- Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών

Ανάλογα των προβλέψεων χαρακτηρίζει η HSBC τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοίνωσε η Intralot, όπως αναφέρει σε σχετική της έκθεση, όπου σημειώνει πως τα εν λόγω μεγέθη επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις που έχει πραγματοποιήσει για το σύνολο του 2005.

Εξάλλου, ο οίκος επισημαίνει ότι οι διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου έχουν αρχίσει να αποδίδουν.

Ωστόσο, με το προφίλ ρίσκο/απόδοσης να έχει βελτιωθεί οριακά, η HSBC επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”underweight” και τη θεωρητική τιμή-στόχο των 11,7 ευρώ για τη μετοχή της Intralot.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v