Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφορά για σερβική τράπεζα από 4 ελληνικές

H Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Emporiki Bank και η Πειραιώς είναι μεταξύ των ξένων τραπεζών που κατέθεσαν προσφορά για την εξαγορά της σερβικής τράπεζας Vojvodjanska Banka, είπε στο Reuters την Τετάρτη τραπεζική πηγή κοντά στη συμφωνία.

Προσφορά για σερβική τράπεζα από 4 ελληνικές
H Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Emporiki Bank και η Πειραιώς είναι μεταξύ των ξένων τραπεζών που κατέθεσαν προσφορά για την εξαγορά της σερβικής τράπεζας Vojvodjanska Banka, δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη τραπεζική πηγή κοντά στη συμφωνία.

H Austria-Creditanstalt και η γαλλική BNP Paribas είναι ακόμη μεταξύ αυτών που ενδιαφέρονται για την εξαγορά της τέταρτης μεγαλύτερης σερβικής τράπεζας, πρόσθεσε η πηγή.

Η γαλλική Credit Agricole, η πολωνική PKO Bank Polski και η ουγγρική OTP έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι κατέθεσαν προσφορές για την σερβική τράπεζα, που είχε πέρυσι ενεργητικό 463,5 εκατ. ευρώ. Στο τέλος Ιουνίου, κατείχε μερίδιο 6,19% στον κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή τη φάση υπήρξε απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους αγοραστές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr η δεύτερη φάση κατά την οποία θα κατατεθούν μη δεσμευτικές προσφορές θα εξελιχθεί χρονικά τον Ιανουάριο.

Τέλος άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τις 9 τράπεζες που αναφέρεται στο τηλεγράφημα δεν αποκλείεται να υπάρξουν άλλες 2 ενδιαφερόμενες όποτε ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων να φθάνει τις 11.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v