Νέο σταθμός αυτοκινήτων για τον ΟΛΠ

Πραγματοποιήθηκαν, στις 7 Νοεμβρίου 2005, τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων του ΟΛΠ ”Αγιος Νικόλαος”. Το έργο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο (BΟΤ) και το κόστος κατασκευής του έργου ανήλθε σε 15 εκατομμύρια ευρώ.

Νέο σταθμός αυτοκινήτων για τον ΟΛΠ
Πραγματοποιήθηκαν, στις 7 Νοεμβρίου 2005, τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων του ΟΛΠ ”Αγιος Νικόλαος”.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρία ”Σταθμός Αυτοκινήτων ΟΛΠ”, μέτοχοι της οποίας είναι οι εταιρίες ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ και ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΚ με ποσοστό 30% η κάθε μία, J&P ΑΒΑΞ και ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΡΟΥΤΣΗΣ με ποσοστό 15% η κάθε μία και ΕΛΕΡΓΟ με ποσοστό 10%.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου πραγματοποιήθηκε σε διάστημα 2 ετών.

Το έργο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο (BΟΤ). Το κόστος κατασκευής του έργου ανήλθε σε 15 εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση έγινε από τον ΟΛΠ με ποσοστό 20% και το υπόλοιπο 80% από ίδια κεφάλαια και δάνεια από την εταιρία ”Σταθμός Αυτοκινήτων ΟΛΠ” η οποία αναλαμβάνει και την εκμετάλλευσή του για 30 χρόνια.

Τα δάνεια χορηγήθηκαν από την Εμπορική Τράπεζα υπό τη μορφή project financing.

Ο σταθμός, που εξασφαλίζει 727 θέσεις στάθμευσης, σε δύο υπόγεια, συνολικής επιφάνειας 18.000 τ.μ., βρίσκεται στην Ακτή Μιαούλη, μπροστά από το Εκθεσιακό Κέντρο του ΟΛΠ., δίπλα στο Λιμάνι, στον προβλήτα του Αγίου Νικολάου.

Σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση, ότι εξυπηρετείται από δύο εισόδους έτσι ώστε να παρέχεται άνετη πρόσβαση και δυνατότητα στάθμευσης, με χρονοχρέωση, σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά αλλά και στους μονίμους κατοίκους, με ειδική, μηνιαία χρέωση, δίνοντας λύση σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Διαθέτει πλήρες αυτοματοποιημένο σύστημα εισόδου - εξόδου, πλυντήριο αυτοκινήτων, ΑΤΜ για ταμειακές τραπεζικές συναλλαγές και παρέχει απόλυτη ασφάλεια με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV).

Ο υπέργειος χώρος έχει διαμορφωθεί σε πλατεία, με φύτευση και μικρό υπαίθριο αμφιθέατρο, στην οποία αναδεικνύονται σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα κτιρίων παλαιάς αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v