Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ:Κατάργηση stock options, έκδοση ομολόγου (upd)

Την τυπική κατάργηση των προγραμμάτων διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock options) και τον καθορισμό των αποζημιώσεων του Προέδρου και στελεχών της εταιρίας ενέκρινε η σήμερα η Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΤΕ. Παράλληλα ο ΟΤΕ προχώρησε στην έκδοση ομολόγου 650 εκατ. ευρώ για ανταλλαγή ομολόγων.

ΟΤΕ:Κατάργηση stock options, έκδοση ομολόγου (upd)
Την τυπική κατάργηση των προγραμμάτων διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock options) και τον καθορισμό των αποζημιώσεων του Προέδρου και στελεχών της εταιρίας ενέκρινε η σήμερα η Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΤΕ.

Ειδικότερα από την Γενική Συνέλευση:

1. Εγκρίθηκε η τυπική κατάργηση των προγραμμάτων διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock options) στα διευθυντικά στελέχη και το προσωπικό του ΟΤΕ, καθώς και στα διευθυντικά στελέχη συνδεδεμένων με τον ΟΤΕ εταιριών, τα οποία είχαν εγκριθεί με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Μετόχων της 4-9-2001 και της 28-1-2002.

2. Καθορίστηκαν οι αποζημιώσεις του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, καθώς και του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής Αμοιβών και Ανθρώπινου Δυναμικού, με ισχύ από 1.7.2005.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το Reuters, ο ΟΤΕ εκδίδει ομόλογο ύψους 650 εκατ. ευρώ λήξεως 2011 στο πλαίσιο της προσφοράς του για ανταλλαγή ομολόγων λήξεως Φεβρουαρίου 2007.

Το νέο ομόλογο τιμολογήθηκε στα 99,584 με κουπόνι 3,75 % και το spread να διαμορφώνεται σε 52 μονάδες βάσεις, δήλωσε αξιωματούχος.

Η σχέση ανταλλαγής των νέων ομολόγων με τα παλαιά διαμορφώθηκε στο 1,0455. Ακριβώς πάνω από 608 εκατ. ευρώ του υφιστάμενου ομολόγου ύψους 1,1 δις ευρώ με κουπόνι 6,125% δημοπρατήθηκε, είπε ο αξιωματούχος. Η CSFB και Deutsche Bank έχουν οριστεί ανάδοχοι για την έκδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v